Haber Ara

7 Mart 2019 Perşembe

Konut sorunu !.. Sit alanı !.. Liste hazırlanıyormuş!..



   CHP’li İbradı Belediyesi yeni dönemde konut sorununu çözecekmiş !..
Bu taze söyleme gülmedim desen yalan olur. Çoğu kişinin gülüp alay ettiğini gördüm. Tabi ki bunlar için önce 31 Mart’ta sandıktan çıkmak için daha neler neler söyleyecekler. 5 yılda kargas betonu dökük olan öğretmen evini bitiremeyen  belediye hem de kira öder gibi konut sahibi yapacak. Kendisi ile çelişki içinde olan bir belediye başkanımız var, yapar tabi ki. Bize önce dükkan verip sonra o yeri DP’ye verdiği gibi. Bu halk ona bir daha biraz saltanat sürün, bize ilçelik çok, bir muhtar 4 aza yeter derlerse. Ayıp denen bir şey var, artık popüler siyasetle İbradı halkımızı ve gençlerimizi kandırmaktan vaz geçiniz. Geçen sayıda yazdım, koca 5 yılda yaklaşık 30 Milyon (30 Tirilyon) belediyeye gelen para ile neler yaptınız. 1 Milyonluk (1Tirilyonluk) yatırım gösterin. 5 yıl önce Belediye ye kaç para geliyormuş? Şmdi kaç para geliyor? Halkımız gibi bende merak ediyorum. Öğretmen evini maddi imkansızlıktan bitirebildiniz mi?  Bir lojman mı yaptınız.?  Bir ev mi yaptınız?. Bir dükkan mı yaptınız.?  Düğmeli evin birini restoremi ettiniz.?  Bir alt yapımı yaptınız.?  Mahalle araları yalaktan geçilmiyor, tarihi simge Arapastık kestanesi bile ağlıyor!.. Yolu ve çevresinin durumu ortada!.. TOKİ için istenilen yere neden çözüm üretmediniz.? Övündüğünüz Düğün salonu inşaatının durumu ne, ne olacak? Bırakın bu palavraları, yeter artık. CHP İktidar da size TOKİ’mi yapacak? Açıklayın da cevaplayayım halkımız görsün. 5 yıl önce Belediyeyi devir aldığınızda borcu varmıydı?  Şimdi İbradı Belediyesinin görünen ve görünmeyen kaç para borcu var? Bu konuda ki İddiaları da önümüzdeki sayılarımda belirteceğim.
       İbradı’mız sizin CHP’li arkadaşlarınız yüzünden sit alanına alınmadı mı? Vatandaşlar arsa sıkıntısı olduğu ilçemizde SİT alanı yüzünden ev yapamıyor, evini onaramıyor, yalan mı? İbradı’mıza sizin CHP zihniyetinizin SİT alanı nedeniyle sorun yaşamıyor mu? Neden Rahmetli Demirci Mehmet’in satılan evinin eşek ahırı sit alanına alınırken, hangi yandaşınızın evi sit alanına korumaya alınmadı? Bu mu sizin hizmet anlayışınız?
     Seçim aracına “Türkiye’ye İbradı’yı tanıttık” diye yazmışlar!.. Kaç paraya nerelerde tanıttıklarını da açıklasınlar? Eğer dürüst ve mertlerse herif gibi açıklasınlar da görelim. Bana bu bilgilerin birazı geldi, tabi ki bir de iddialar var, kamuoyu nasıl karşılar bilemem, ben gazeteciyim, bunları da rahatlıkla yazıyorum. Bu konuya önümüzdeki sayılarda geniş olarak yer vereceğim, tepkileri de ayrıca yazacağım. Yazmazsam olmaz değil mi?
     Artık belli oldu ki İbradı’yı İbradı da oturan Belediye başkanı yönetmeli !.. Bir yıl da kaç gün Belediyeyi Vekil Başkan Yönetti ve günlük kaç para aldığı iddilarına da cevap bekliyorum. Sayın İbradı Belediye Başkanına açıkça soruyorum ve cevap bekliyorum. 1 yıl da kaç kez vekil bıraktın? 5 yılda kaç kez vekil bıraktın ve Belediyeden Vekile kaç para ödendi?
            CHP’li İbradı Belediyesi yerel seçimlere yönelik işe aldığı ve istihdam sağladık diye siyaset yaptıkları bazı kişileri, 1 Nisan’dan sonra işten çıkartacak. İddialara göre İşten çıkartacakları kişilerin isimleri içten içe konuşulmaya başlandı. Yerin kulağı var derler ya!.. Tabi ki seçim bitince fazla elemana gerek kalmayacak.  5 yıl sonrasına hesapları da yok!.. Araştırmalarıma ve gelen bilgilere göre İbradı Belediyesi 45-50 civarında kişiyi işten çıkartacak. Şu an 25 kişinin ismine ulaştım, Belediye çalışanına baskı da artacak, benimde içlerinden gelen net bilgilere göre yazıyorum.  Önümüzdeki günlerde bu listeyi yayımlayacağım!..  CHP kazanmazsa sizi işten çıkartacaklar diye Belediye personeline baskı ve siyaset bile yapacaklar!..  Saf temiz ve dürüst sırf ekmek parası için çalışın gençlerimizin araçlarının zorla süslendirildiğini öğrendim. Seçim çalışmalarına bile baskı ile götürüyorlar, seçim çalışmasına katılmayanı işten çıkartırız diyorlarmış?  Ayıptır, yazıktır, günahtır bu arkadaşlarımızı siyasetinize ve pis emellerinize kurban etmeyin!..  Sayın Başkan Mertsen, delikanlıysan lütfen Belediyede çalışan kardeşlerimizi rahat bırak, baskı yapma!.. Sen yeni dönemde olmayacaksın !.. Değişim diye geldin, değişime uğrayacaksın!.. Seçim çalışmaların da genç personeli ezdirme? İbradı gençliğini kutuplaştırmayın ?  Sen seçimi kaybedince 1 Nisan da gideceksin, Bir daha ne zaman gelirsin bilemem, fakat bu gençler burada iyi günde de, kötü günde de bir arada olacaklar. Kaç kişi var yanında ve arkanda belli olsun?  Açıkça yazıyorum, 1 Nisan da İbradı halkı yeni Belediye Başkanı ile kucaklaşacak. CHP’li Belediye Başkanının kaprislerinden kurtulacak!.. CHP kazanırsa İbradı dışından kaç kişiyi işe alacaksın? Aksisini iddia eden varsa TV’ de canlı yayına çıkalım, savunsunlar da görelim!..
     Tüm okurlarımıza ve bölge halkımıza, sağlıklı, mutlu ve beklentilerinizin gerçek olması dileğiyle,  Yeni sayımızda buluşmak üzere hoşça kalınız. Saygılarımla !..

Hiç yorum yok: