Haber Ara

10 Ağustos 2008 Pazar

ASPESLİ BORULAR DEĞİŞİYOR


İbradı ilçe içme suyu hattında döşeli bulunan aspesli borular değişiyor.Kanserojen içerdiği iddia edilen aspesli borular yıllarca kullanıldıktan sonara ilçe merkezinde ki kanalizasyon çalışmaları nedeniyle ilçe merkezindeki aspesli boruların %90 civarında değiştiği öğrenildi.
İbradı Belediye başkanı Muharrem Kaya yaptığı açıklama da “İlçe merkezinde bulunan aspesli boruları imkanlarımızı zorlayarak değiştiriyoruz.Kanalizasyon çalışmaları ile ilçe merkezi su irsaliye hattını da değiştiriyoruz.Vatandaşlarımız artık aspesli borulardan gelen suyu kullanma mecburiyetinde kalmayacaklar.Su irsaliye hattının % 90 civarında plastik boru ile değiştirdik “ dedi.
Bazı çevre belediyelerin kanserojen içerdiği için su irsaliye hattını yenileyerek boruları değiştirdi. Son yıllardaki ilçemizde hastalıkların çoğunun kanserden oluşması acaba aspesli borular mı diye merak ve tartışma konusu olmaya devam ediyor.İlçe merkezine Sülekten gelen su hattında ki ise aspesli borularında değiştirilmesini İbradı gazetesi olarak yetkililerden halkımız adına istiyor ve bekliyoruz.

Hiç yorum yok: