Haber Ara

9 Ocak 2011 Pazar

Antalya MHP'de ilk Aday Adayı, Av. Fevzi Yarbaş


Avukat Fevzi Yarbaş 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan Milletvekili seçimlerinde MHP Milletvekili aday adayı olmak için Antalya MHP İl Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etti. MHP Milletvekili adayı olacak İl e İlçe Yöneticilerinin 31 Aralık 2010 tarihine kadar görevlerinden ayrılmalarını isteyen MHP MYK kararı gereğince Avukat Fevzi Yarbaş MHP İl Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etti. Antalya'nın tanınmış Avukatlarından ve camianın sevilen ve sayılan kişilerinden olan Avukat Fevzi Yarbaş'ın Milletvekilliği adaylığı için görevinden ayrılması camia içinde heyecan yarattı. Fevzi Yarbaş yaptığı açıklamada “bu dönemde ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılar ve tabanımızdan gelen istek üzerine milletvekili aday adayı olmak için merkez yürütme kurulu kararı gereğince il başkan yardımcılığı görevimden istifa ettim” dedi. Av. Fevzi Yarbaş, MHP Antalya İl Teşkilatında düzenlediği basın toplantısında MHP Antalya Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı. Yarbaş açıklamasında, Yüce Türk Milletine, Antalyamıza, bölgemize, camiamıza hayırlı olması temennisinde bulundu.

Av. Fevzi Yarbaş Kimdir?
1967 Yılında Korkuteli İlçesi, Yelten Kasabasında doğdu. İlk ve Ortaöğrenimini Yelten kasabasında tamamladı. Lise tahsilini Antalya 1984 yılında tamamladı. 1984 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk fakültesine kazanarak 1988 yılında Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Yine 1988 yılında adalet Bakanlığınca açılan Hâkimlik sınavını kazandı. İki yıllık hakimlik stajını Ankara da tamamlayarak 1991 sonunda Aydın ili Nazilli İlçesine Hâkim olarak atandı. 1995 yılında Tunceli ili Mazgirt İlçesine atandı. 1997 yılında Burdur İli, Çeltikçi ilçesine atandı. En son olarak Karsı ile Kağızman İlçesinde ve toplamda 10 yıl 4 ay Hâkimlik yaptı. Hâkim olarak; Ağır Ceza Mahkemesi üyeliği, Asliye Ceza Mahkemesi Hâkimi, Asliye Hukuk Hâkimi ve Kadastro Hâkimi olarak görev yaptı. Yine Hâkim olarak görev yaptığı dönemde Margirt ve Çeltikçi ilçe seçim kurulu başkanlıkları yaptı. Ayrıca Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Özel Hukuk Ana Bilim Dalında master yaptı. Yine Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde İşletme Doktorası yapmakta. Doktora çalışmasında tez safhasında.

Keza, “Ticari Defterlerin Hukuk Niteliği” ve “Ceza Hukukunda Zamanaşımı ve Müddetler” isimli iki adet yayımlanmış kitabı vardır. Aynı şekilde çeşitli hukuk dergilerinde çok sayıda hukuk makaleri yayımlanmıştır. Ayrıca Akdeniz Üniversitesi İşletme Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde iki ders döneminde Yönetsel Yargı, Yönetim Hukuku ve Uluslararası Hukuk derslerinde öğretim görevlisi olarak görev yaptı. Halen Antalya Barosuna bağlı olarak avukatlık yapmaktadır. Yine uzmanlık konumuz Ticaret ve Vergi Hukuku olup, halen Antalya'nın saygın ve ciddi ticaret şirketlerine danışmalık yapmakta.

Avukatlık dışında Spor camiası ve amatör sporlarla yakından ilgilenmekte. Halen 2700 lisanslı sporcusu bulunan Antalya Gençlik ve Spor Kulübü yönetim kurulu ve sekreterliği olarak gençlerimize ve spor camiamıza hizmet yapmaktadır.

Hiç yorum yok: