Haber Ara

2 Ocak 2012 Pazartesi

İbradı da Avni Erdoğan anaokulunun temeli atıldı



İbradı da Erdoğan kardeşlerden Babaları Avni Erdoğan adına anaokulu. İbradı ilçesinde hayırseverler Eğitim ve Öğretime tam destek vermeye devam ediyorlar. Erdoğan kardeşler doğup büyüdükleri memleketleri İbradı’ya yaptıracakları Anaokulu ile Babalarının ismini ölümsüzleştiriyorlar. İbradı Kaymakamı Bülent Ay ve Belediye Başkanı Muharrem Kaya’nın girişimleri ile yaptırılacak olan anaokulunun protokolu Antalya da Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, İbradı Kaymakamı Bülent Ay, Kazım Erdoğan ve Belediye Başkanı Muharrem Kaya’nın katılımı ile yapılmıştı. İbradı Nefise Yılmaz İpek İlk Öğretim Okulunun bahçesine yapılacak olan Avni Erdoğan anaokulu 750m2 olup iki katlı ve katın biri konferans salonu olacak, yaklaşık 300.000 lira tutacak. Havanın yağışlı olması nedeniyle Yaşar Necla Duru Çok Programlı lisesi konferans salonunda yapılan tören saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile başladı. Çok programlı lise folklor ekibinin gösterileri ile başlayan törende Erdoğanlar Ltd. Şti. yönetim kurulu başkanı Kazım Erdoğan yaptığı konuşmada “Kaymakamımız ve Belediye Başkanımızın isteği üzerine Erdoğan kardeşler olarak Babamız Avni Erdoğan adına anaokulu yaptırıyoruz. Biz ilçemizde eğitime tam destek veren rahmetli Nedim Saraçoğlu abimizi ve Değerli büyüğümüz Yaşar Duru abimizi örnek alarak onların yolundan gitmeye çalışıyoruz. İlçemize hayırlı ve uğurlu olsun “ dedi. İbradı Belediye Başkanı Muharrem Kaya ise “İlçemizde iş adamlarımızın eğitim ve öğretime desteği sürüyor. İlk Öğretim okulunu Nefise Yılmaz İpek, Çok Proğramlı liseyi Yaşar Duru ağabeymiz, Erkek yurdunu Rahmetli Nedim Saraçoğlu ağabeymiz, Kız Yurdunu Kutlu Saraçlı ablamız tarafından, Ana okulunu Erdoğan kardeşler tarafından yaptırılmakta. Bizim işimiz okumak “ dedi. İbradı Kaymakamı Bülent Ay ise “Görece başladığım 11 ay içerisinde önceliğim Eğitim ve Öğretim olmuştur. Okuma ve yazma oranı yüzde yüz olduğu yetiştirdiği ilim ve bilim adımları ile iyi tanınan İbradı da Eğitimi ve Öğretimi 2. planda düşünmek olmazdı. Bilimsel olarak ispatlanmıştır ki 0-3-0-6 yaş gurubu çocuklar sosyal bilimsel zihinsel olarak önemlidir. 
        anaokuluna devam eden çocukların etmeyen çocuklara göre daha başarılı oldukları görülmüştür. Anaokulu yapımını isteğimiz ve anaokunu yapacak olan Erdoğanlar Ltd. Şti.ne İş adamımız Kazım Erdoğan’a, bize projelerde tam destek veren iş adamımız Nuri Ülker’e ve Belediye Başkanımız Muharrem Kaya’ya teşekkür ediyorum “ dedi. Anaokulu yaptıracak olan Kazım Erdoğan’a Kaymakam Bülent Ay tarafından, projeyi hazırlayan Nuri Ülker’e Akseki Kaymakamı Mekan Çeviren tarafından birer plaket verildi.
      Kurban kesilip dua edildikten sonra Anaokulunun temeli Kaymakam Bülent Ay, Akseki Kaymakamı Mekan Çeviren, Kazım Erdoğan, Belediye Başkanı Muharrem kaya, İş adamı Yaşar duru ve misafirler tarafından atıldı.
     Temel atma törenine İbradı Kaymakamı Bülent Ay, Akseki Kaymakamı Mekan Çeviren, İbradı Belediye Başkanı Muharrem Kaya, Ormana Belediye Başkanı Ayhan Keskin, İş adamı Kazım Erdoğan, Kemal Erdoğan, İl Genel meclis üyesi Ali Erkan ve Fahri Özaltın, İlçe Milli eğitim Müdürü Osman Müezinoğlu, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Arıkan, Jandarma Bölük Komutanı vekili, Emniyet amiri, Daire amirleri, Öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar. 

Hiç yorum yok: