Haber Ara

30 Mart 2012 Cuma

Muammer Aksoy İbradı da anıldı


     İbradı ilçesinde 1917 yılında doğan, 1990 yılında Ankara da uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden ünlü Hukukçu Prof. Dr. Muammer Aksoy memleketi İbradı da yapılan törenle anıldı. İbradı Atatürkçü Düşünce Derneği Muammer Aksoy Şubesince düzenlenen tören çarşı meydanında saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Atatürk anıtına çelenklerin konulmasından sonra misafirlere yemek ikramı yapıldı. Yemekten sonra ilçe düğün salonunda başlayan anma töreninde açılış konuşmasını yapan ADD İbradı İlçe Başkanı Hatice Çavuşoğlu yaptığı konuşma da “Bu gün demokrosi şehidimiz Prof. Dr. Muammer Aksoy’un ölümünün 22. yılında karanlık güçlerin ülkeyi bölmeye çalışanların gerçek yüzlerini ortaya çıkartmak uğruna canını veren aydınlarımızı adına yakışır şekilde anmak için toplanmış bulunuyoruz, hoş geldiniz “ dedi.
    ADD Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş ve ADD Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Çiçek birer konuşma yaptılar. Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Çiçek ise “Bu gün burada Türkiye’nin ender büyük bir insanlarından birini ölüm yıldönümünde anmak için toplanmış bulunuyoruz. Anayasa çalışması bir tuzaktır bu tuzağa Atatürkçü düşünceye sahip olanlar yeniden Kemalizmin hedef olarak görenlerin bu tuzağa düşmemeleri gerektiğini bu anlamda da il ilçe çevrelerinde Demokratik kitle örgütleriyle oluşturacakları direniş noktalarıyla milletvekillerine ve patilere baskı yaparak anayasa tuzağını bertaraf yapmaları gerektiğini duyurmuştuk “ dedi.
     CHP eski Genel Başkan Yardımcısı eski Milletvekili Hakkı Suha Okay ise “ Muammer Aksoy hemşerimizdir, Muammer Aksoy’la benim bir yakınlığımda İbradılı olup Ankara baro başkanı olan ikinci kişiyim Muammer Aksoy’dan sonra. Ben Aksoy hoca ile 80 sonrası tanıştım. Aksoy hoca 79 sonrası ılımlı İslam devleti modellerinin Türkiye ye dayatılmasının simge ilk ismiydi. Eğer Aksoy hoca vurulmasaydı, veya Aksoy hocanın katili bulunsaydı, Bahriye Üçoklar vurulmamış olacaktı. Üçoklar’ın katili bulunsaydı Ahmet Kışlalı vurulmayacaktı, Kışlalı’nının katili bulunsa Uğur Mumcu vurulmayacaktı.
      Türkiye’ye yeni bir anayasa dayatılıyor.
Bu anayasa değişikliğinde referandumda Türkiye de kuvvetler ayrılığı ortadan kaldırıldı. Ve kuvvetler birliği haline dönüştürüldü.  Yürütme hem yasamayı hem yargıyı denetler hale geldi ve Türkiye de artık hukukun üstünlüğünden hukuk devletinden bahsedilemez hal aldı. Ya bir gizli tanık ya da isimsiz imzasız bir ihbar mektubuyla insanlar ceza evlerinde çürütülüyor.    Birçok insan niçin içeri girdiğini bile bilmiyor.
    Eğer bu anayasa değişikliği parlementodan geçerse bileseniz ki 3 nede 1 başlangıç ilkelerinde değişiklik 2 yarı başkanlık modeli getirmek 3 yerel yönetimlerin yönetim biçimini özerkleştirmek ve bu hali ile Türkiye yeni bir rejime yeni bir sürece taşınıyor. Şimdi herkes bu sürece karşı dikkatli olması lazım. Ancak bileseniz ki bu anayasa değişikliği böyle Parlamentodan geçerse bu 367 oydan fazlası ile geçerse bile siyasal iktidarın düşüncesi şu referanduma götürme bunu ben söylemiyorum. Bir tahminde de bulunmuyorum. Çünkü bu iktidarın başbakan yardımcısı anayasa değişikliği 367 değil 467 ile bile geçse Referanduma gidecektir çünkü bu milletin anayasası olacaktır demiştir. Sonuç itibariyle bu anayasa görüşmelerinde masaların etrafında oturanlar gelişen süreç içerisinde o masadan kalktıklarında oyunbozan diyecekler yarı yolda bıraktılar diyecekler. O zamanda çıkıp bu anayasaya hayır demeniz hayır denmesi lazım, bu anayasa rejim değiştiriyor, yönetimi değiştiriyor deme hakkına sahipsiniz. Onun için çok büyük sorumluluk düşüyor, bu sorumluluğun en büyüğü de Cumhuriyetçilere Atatürk’çülere düşüyor cumhuriyetin değerlerini savunanlara düşüyor. Dilerim burada ifade ettiğimiz endişelerimiz gerçekleşmez, biz yanlış söylemiş oluruz, biz efham içerisinde vehim içerisinde olan kişiler oluruz. Üç yıl önce gelmiştim, hemşerilerimi özlemiştim, bu vesile ile sizlerle birlikte olmadan dolayı mutlu oldum” dedi.
    Muammer Aksoy’u anma törenine CHP eski milletvekili ve eski genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay, ADD Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Çiçek, ADD Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, İbradı Belediye Başkanı Muharrem Kaya, Akseki Belediye Başkanı Mehmet Gölcü, Ormana Belediye Başkanı M. Ayhan Keskin, CHP İbradı İl Genel Meclis Üyesi Ali Erkan, İbradı, Manavgat, Alanya ve Gazipaşa ADD İlçe Başkanları ve yönetimleri, Belediye Meclis Üyeleri, İbradı ve Akseki CHP İlçe Başkanları, CHP İbradı Kadın Kolları, İş adamı Yaşar Duru, Tarım Duru, Okay Aşık ve vatandaşlar katıldılar.

Hiç yorum yok: