Haber Ara

4 Nisan 2013 Perşembe

TCK Müd. Söz verdi!.. Devlet Bahçeli !.. Kim Başkan olsun !.. Gazetemiz !.. Piyasalar !..



 İbradı 8. Kardelen Festivalinde  Karayolları Bölge Müdürü Mustafa  Karademir’e bir öğrenci olan Seçil Yörür’ün sayın Müdürüm Antalya –Konya yolunun yapımı ne oldu diye sorması üzerine, TCK Müdürü Mustafa Karademir’in ihale aşamasına geldi. Mayıs 2013 yılında Tünelin ihalesi yapılacak ve bu yol 2015 yılında açılacak sözü damgasını vurdu. Bizde basın olarak iyi bir haber yaparak vatandaşlarımıza aktardık ve takipçisi olacağız. Bölge Müdürümüze teşekkür ediyorum.
  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hafta sonu Manavgat ta Belediye Başkanları toplantısına katıldı, MHP’ye katılan belediye başkanlarına rozet taktı. Belediye Başkanlarına çalışaları için teşekkür etti ve gündem ile ilgili konuşma yapıp değerlendirmelerde bulundu. Cumartesi günü Gazipaşa ve Alanya ilçelerine coşkulu kalabalıklarca karşılanıp açılışlar yapıp, vatandaşlara hitap etti.  İbradı da seçim bölgemde kardelen festivali olduğu için cumartesi günkü proğrama katılamadım. Pazar günü MHP İbradı ilçe Başkanım Rifat Taner ile birlikte Suena oteldeki proğrama katılıp, ardından Serikteki temel atma ve Aksu mitingine katıldım. 1999 de gazetecilikte yeni olmama rağmen Devlet Bahçelinin mitingini tahlil etmiş MHP Antalya da 1. Parti diye yazmıştım. Sonuçta da öyle çıktı seçim sonuçları. Kararlılıkla Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü savununu mhp Genel başkanı Devlet Bahçeli’nin haklılığını artık sağduyulu vatandaşlarımızı görmeye başladılar. Belediye Başkanları MHP ye katılmaya başladı, vatandaşlar MHP ye yönelmeye başladı. MHP zaten Antalya da ptansiyeli olan bir parti, bazı ilçe belediyeleri de almış olması bunu gösteriyor. Artık MHP Antalyada tüm ilçelere ve Büyükşehir belediyesine talip.. Bu gün seçim olsa Antalya da en az19 belediyenin 10 tanesini kazanır ve Büyükşehiri de kazanır. Bu sayı en az yerel seçimlerde Büyükşehir ve 10-15 ilçe belediye olacaktır. Adaylarda sıkıntı olmazsa Antalya da MHP yerelde 1. Parti çıkacak ve en çok belediyeyi kazanacağına inanıyorum. Geniş olarak yeni sayımızda yazmaya devam edeceğim.
    İlçemizde  İbradı da  Bölgemizde Manavgat ve Akseki de yerel seçimlere bir yıl kaldı. Seçimler  yaklaştıkça  mevcut  belediye Başkanlarının  icraatları tartışılırken kulislerde yerel seçimlerde partilerin adaylarının kimler olacağı kamuoyunda tartışmaları erken başlattı. İbradı gazetesi olarak yapacağımız kamuoyu  araştırmalarını  vatandaşlarımızın mevcut belediye başkanlarına bakış açısını ve kimleri Başkan olarak görmek istediklerini komuoyu ve siz okurlarımızla paylaşacağız. Yeni sayı itibariyle gazetemizi bölge haberlerini kapsayacak şekilde içeriğini zenginleştireceğiz ve İbradı, Manavgat, Akseki ve bölgede her birime gönderip dağıtım yapacağız.
     Gazetemiz İbradı’nın  geçtiğimiz yıl ilçemizde yapacağımız kutlamalarını  acımız nedeniyle ertelemiştik. 2011 ve 2012 yılının başarılılarına ödüllerini Manavgat’ta Nisan ayı başında yapacağız kutlama gecesinde vereceğiz. Bu yılın başında Manavgat ta yapacağımız kutlamayı bazı nedenlerden ve sağlık nedeniyle erteledik. Manavgat ilçemizde yapacağımız gazetemizin kutlamalarına tüm okurlarımız ve bölge halkımız davetlidir.  Gazetemiz İbradı’yı artık ilçemiz İbradı haberlerinin yanında Manavgat, Akseki ve bölge haberleri ağırlıklı çıkartacağız.
     Piyasalardaki sıkışıklık devam ederken, bazı esnaflarımızın durumu hiçte hoş değil. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’a gittim. Yaklaşık ikibuçuk yıldır İstanbul’a gitmemiştim, bu süreçte bazı esnaflarımızın işinin bozulduğunu, bazılarının ise zor günler geçirdiğini gördüm. İktidarın her ne kadar  piyasaların iyi olduğunu söyleseler de durum öyle değil, esnafın işi yalnız İstanbul da değil her yerde iyi değil. Bir esnaf arkadaşımın İstanbul da bir iş hanında iş yeri vardı. Bu gittiğimde iş yerini devretmiş, telefon ettim ertesi gün buluştuk ve sohbete başladık. Bilader 400.000-500.000 bin dolar sermayem vardı. Çeklere hapis cezası kalkınca param piyasada kaldı ve iflas ettim. Şimdi internetten birşeyler satıp geçinmeye çalışıyorum, Üniversitede 2 , evde okulda 2 çocuk var. Artık İstanbul da geçinmek zorardı ne yapalım bunada şükür dedi. Bu yalnız küçük bir esnafımızın hali. Büyük esnafın hali daha zor,Cenab-ı Allah tüm esnafımızın yardımcısı olsun ve hayırlı işler diliyorum..
     İstanbul İbradı Kalkınma ve Güzelleştirme Derneğinin bu yılki gecesine katıldım. Hemşerileri bir araya getirme ve sıla özlemini giderme bakımından iyi bir organizasyon olmuş. Geceye İbradı Kaymakamımız Bülent Ay,  Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Belediye Başkanımız Muharrem Kaya, hayır sever iş adamımız Yaşar Duru , Tarık Duru, Kemal Çiftçioğlu, Akseki Eğiitm Hayratı Genel Başkanı Vehbi Güleç, İbradı Vakfı Başkanı Tunay İnce, Cevizli ve Gümüşdamla dernek başkanları, Ormana Vakfı Yöneticilerinden Tolga Özgüven  ve İbradı’lılar bir araya geldi. Yöresel oyun havalarının çalındığı gecede bolca kaşık oyunları oynandı. Dernek Başkanı Kazım İletir misafirleri yönetim kurulu ile birlikte karşılayıp uğurladı. Gecede emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Yeni sayımızda buluşmak üzere sağlıklı ve esen kalın. Saygılarımla…

Hiç yorum yok: