Haber Ara

31 Ocak 2014 Cuma

Yaşar Duru kitaplaştı Hayatı kitap oldu


   İlçemiz İbradı’nın yetiştirdiği hayırsever iş adamlarından ve değerli şahsiyet Yaşar Duru’nun hayatı bir kitapta toplanarak ölümsüzleştirildi. İbradı’ya yaptırdığı Necla- Yaşar Duru Çok Proğramlı Lisesini eğitim ve öğretime kazandıran hayırsever iş adamımız, her zaman maddi ve manevi olarak İbradı’ya hizmet etmekte ve yaptırdığı okuldan mezun olup Üniversite kazanan Öğrencilere de burs vermekte. Duru ayrıca tarım ve meyvecilik yaparak ta modern tarımın ve meyveciliğin gelişmesi için öncülük yapmakta.
  Hayır sever iş adamı Yaşar Duru okul çağında babasının yanında merak sardığı ticaretle öğrencilik yıllarında başlayarak, okular tatil olunca çalışarak tecrübe kazandı. İbradı da ticarette büyüyen Duru, Antalya’ya taşınarak Belediye İş Hanının alt katında başladığı toptancılıkta hızla büyüyerek aile şirketi, daha sonra AŞ. Olarak Topçularda geniş alana ve daha çok çeşidin toptancılığı ile bir marka oldu. Üç oğlu Tarık, Faruk ve Mehmet ile birlikte Yaşar Duru DURU GURUP birlerce ürünün satıldığı Akdeniz en büyük Gıda ve Kozmetik ürünlerinin satıldığı bir firma oldu.
   Yaşar Duru’nun hayatını ve ticari anlayışın anlatan 200 sayfalık kitapta Duru ile ilgili yazarlara da yer verildi. Kitabın kapağı Yaşar Duru’nun resmi ve GÖNÜL KIRMAZ PAZA’RINDAN TİCARETİN VE İNSANLIĞIN GÖNLÜNE YAŞAR DURU diye tasarlanmış. “Özü sözü bir olmak” diye başladığı ön sözünde Yaşar Duru “Sözüme doğru desinler, dersen, özünde doğru ol. Bu özdeyiş öylesine büyük dersler içermektedir ki, insanlar neredeyse bu dersi anlayanlar ve anlayamayanlar olarak ikiye ayrılır…Bir insan dürüst olacağım dediğinde dürüst olur. Çünkü bu yaşam tarzıdır ve bir insan bunu bir yaşam tarzı olarak sahiplenirse, hayatını da öyle kurarsa niye olmasın? Beni en çok hile, hilekârlık mutsuz eder. Vicdan dediğin şey insanın bütün yaşamıdır aslında, çocukluğumdan başlar oluşmaya, yaşadığı çevre, aldığı kültür, aile terbiyesi, öğrendiği hırs yada sevme biçimi, sahip ve koruma özellikleri… Bütün burlar vicdanın içindedir.”Dürüst olayım” diyor Duru “Çünkü eğer babamı annemi seviyorsam, başka türlüsü onların bana verdiği emeğe  aramızdaki sevgiye, hürmete haksızlık olurdu. Babamdan, Annemden kalmış en büyük miras budur çünkü” diyor.

   Keyif alarak okunulacak ve bazı dersler çıkartılacak kitap ile Hayır sever iş adamımız kitaplaşarak, yeni nesillerinde okuyup faydalanacağı dolu dolu bir kitap. Kitapta emeği geçenleri kutluyoruz ve Yaşar Duru büyüğümüzü böyle bir kitap için kutluyoruz.

Hiç yorum yok: