Haber Ara

14 Mart 2014 Cuma

Başyazı - 13 MART 2014

Adaylar ve projeleri !..
Burası İbradı 1..
Seçimler !..


    30 Mart yerel seçimleri öncesi bölge belediye başkan adayları  projelerini açıkladılar. İbradı da AKP, CHP ve MHP’nin projeleri merak konusu. Seçimlere çeyrek kala yine bir şeyler derler fakat bunların ne olduğu, kaynağının nasıl temini merak ve tartışma konusu oluyor. İbradı SP ve BBP adayı bazı projeleri ile ilgili açıklama yaptılar. Kamuoyundan itibar görecek, ilçenin bazı sorunlarına tam tespitte bulundular. Bu konular hakkında da yeni sayımızda geniş açıklama da ve değerlendirmede bulunacağım.
     Manavgat ilçemizde siyasileri ve projelerini yakından takip ediyorum. MHP Adayı Raşit Enhoş, MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin katıldığı programda açıkladı. CHP Adayı Şükrü Sözen Gençlik Merkezinde açıkladı. AKP Adayı Recep Barut Perşembe pazarında konser düzenleyerek açıkladı. Adayların projeleri Manavgat’ın sorunlarına çözüme yönelik görülüyor. Bunların uygulanabilirliğini ve kamuoyunun bakış açısını yeni sayımızda değerlendireceğim.
     Akseki ilçemizde durum ise karışık gibi görünse de netleşmeye başlıyor. Akseki AKP de istifalar bitmiyor, dün AKP saflarında siyaset yapan Belediye Başkanları ve yöneticiler istifa ediyorlar ve MHP’ye katılıyorlar. İşin öbür yanı ise Akseki de AKP’ye oy veren seçmenlerin çoğu oylarını İstanbul gibi illere aldırdığı bunun yaklaşık 2000 seçmen civarı olduğu iddia ediliyor. Geçen seçimlerde AKP Akseki de 1. Parti olduysa ve 2. il genel meclis üyesi çıkarttıysa bunun mimarı şüphesiz İl Genel Meclis Üyesi Veysel Demir ve eşi Kadın kolları eski Başkanı Hüsniye Demir’in maddi ve manevi fedakarlığı ile başarı gelmişti. Şimdi Veysel Demir ve Hüsniye Demir siyasetin dışında.  AKP Belediye Meclis Üyeliği listesi hazırlanırken çıkan kavganın ve yumruklaşma yaşandığı iddiaları kamuoyunda konuşuluyor. MHP Akseki de atak yaparken. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Akseki ziyareti büyük ilgi gördüğü konuşuluyor.  CHP Adayı mevcut Belediye Başkanı Mehmet Gölcü rahat görünüyor, zaten CHP’nin Akseki de belli bir potansiyeli de var. SP ise sessiz bir çalışması var, yeniden toparlanıyor, oy oranında ciddi bir artış olacak gibi.

Evet burası İbradı;  seçmen biziz, son sözde bizim diyorum
İbradı öyle bir yer ki, son yıllarda nüfus olarak düşüşe geçse bile tepkisini gösterebilen aydın bir yerdir. İbradı Merkez seçim sonuçlarını belirler, çünkü seçmenin % 60-65’ ı merkezde oy kullanıyor. Kullanırken de çok titiz davranıyor, belediye başkanlığına ayrı, Belediye meclis üyeliklerine ayrı oy verebiliyor.
Bunu tabi ki birileri uzaktan göremez, nasıl olsa bizi seçerler diyorlarsa da 30 Mart akşamı yanıldıklarını anlayacaklar.
Kimlerin hangi partiden kazanması için gizli kapılar arkasında pazarlık mı yapıldı ? Bana artık seyri ve gazetecilik kalıyor,  eleştirilerime kızmayacaklar.
   Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının projelerine yeni sayımızda yer vereceğiz. Bu projelere vatandaşların bakış açılarını ve değerlendirmelerine de yer vereceğiz. Bize göre proje uygulanabilir olmalı, uçuk ve şişkin olmamalıdır. Projelerin kaynağı da çok önemlidir. Halkımız artık daha gerçekçi projeler istiyor. Büyükşehir adayları ne yaptılar ? ne yapacaklar ? AKP Büyükşehir Belediye Başkan adayının neden şimdi sık sık İbradı’ya geldiğini de gelecek sayımızda geniş olarak açıklayacağım !..
      Her zaman önce İbradı dedik, sonra Patimiz dedik, artık bundan sonra önce kendim, ilçem ve bölgem diyeceğim, demeye de devam edeceğim.  Bizi zora sokmak, hatta gazete çıkamamamız için değişik alavere, dalavere çevirenlere de muhakkak bir şeyler diyeceğiz ve yazacağız. Bundan sonra bazı kişilere hak ettikleri ölçüde değer vereceğiz. Seçime kısa süre kaldı, fakat bu süre de bazı gerçekler de gün yüzüne çıkacaktır.
     19 Şubat günü çarşıda adımıza alçakça iftira ve hakaret dolu isimsiz mektup yazılarak etrafa attırmasından dolayı üzgünüm. Bu daha önceki seçimler öncesi bazı vatandaşların adına posta ile gönderilmişti. Bu yazıyı yazdıranları ve yazanları nefretle kınıyorum. Bu yazıyı yazdıranlar ve attıranlarda püre kadar yürek olsaydı isimlerini de yazarlardı da bir bakardık. Cenab-ı Allah’a şükürler olsun ki ne yanlış bir işim var, ne birilerine verilemeyecek bir hesabım var, nede bu aciz k….  çocuklarından korkum var.  Çünkü bu direk hedefe gidecek bir yazı. Bu bahsettiğim isimsiz yazıyı yazdıranı ve akıl vereni aşağı yukarı tahmin ettiğim için yazdım. Zamanı yakında gelecek ki er meydanında bir muhakkak bir şeyler diyeceğim!.. Bu aciz zavallıları da teşhir etmek bana düşecek, bu köşeden !..
       2014 yılından ise İbradı’nın ve bölgenin beklentisi çok yüksektir. Önce yerel seçimlerde değişiklik gösteriyor du anketler. Fakat yapılan bazı yanlışlar, birilerinin beklentisi doğrultusuna girdi. Bu konuya da yeni sayımızda yer vereceğiz.  İlçemizde İbradı da Bölgemizde Manavgat ve Akseki de yerel seçimlere yaklaşık 18 gün kaldı.
Seçimler yaklaştıkça bazı mevcut belediye Başkanlarının icraatları tartışılıyor,  kulislerde yerel seçimlerde partilerin ve adaylarının artıları eksileri projeleri konuşuluyor. İbradı gazetesi olarak yapacağımız kamuoyu araştırmalarını vatandaşlarımızın mevcut belediye başkanlarına bakış açısını ve kimleri Başkan olarak görmek istediklerini kamuoyu ve siz okurlarımızla paylaşacağız. Gazetemizi bölge haberlerini kapsayacak şekilde içeriğini zenginleştirdik  ve İbradı, Manavgat, Akseki ve bölgede her birime gönderip dağıtım yapıyoruz.
   Gazetemizi yerel seçimler öncesi biraz gecikmeli çıkarttık. Çünkü bizimde bir hesabımız var, bekleyip, seyrettik ve analiz ettik, ediyoruz.  Direk taraf olmadığım ve analiz için bu kararı aldım, önümüzdeki süreçte de göreceksiniz. Bizim tahminlerimiz ve gözlemlerimiz 30 Mart akşamı çıkacaktır, biz gazetecilik yapıyorsak kimsenin adamı değiliz, gönül bağımız olabilir, fakat kimsenin yayın organı da değiliz !.. Önce kendimi, eşimi geleceğimi düşünmek zorundayım, seçimler bu kısaslardan sonra geliyor benim için. Piyasaların durumu belli, küçük esnafın işi çok zor, büyük şirketlerin bazıları bile zor günler geçiriyor. Bir tarafta düşünce ve ifade özgürlüğüne getirilen ağır yaptırımlar. Son düzenlemelerde artık basın dolaylı yoldan susturulmaya çalışılıyor. Ulusal Basın Özgür ve Yandaş olarak ikiye ayrılık. Ulusal basında yolsuzluk iddiaları ve ses kayıtları yayınlanıyor. Önümüzdeki günlerde Cemaat ve Hükümet arasında ki bu restleşmelerin nerelere varacağını bende merak ediyorum. Herkes dinlenmiş, dinlenmişte bazı ses kayıtları iddiaları tüyleri ürpertecek düzeyde. Kanunlar artık garibana işleyecek galiba, nihayet 17 Aralık yolsuzluk iddialarında son tutuklular iki Bakan Çocuğu ve Bir iş adamı da serbest bırakıldı. Bunun yorumunu da kamuoyuna ve siz okurlarımıza bırakıyorum.
      Yeni sayımızda halkımızın Belediye başkan adaylarına bakış açısını ve Kamuoyu araştırmalarını yayınlayacağız.
Yeni sayımızda buluşmak üzere sağlıklı ve esen kalınız.

Hiç yorum yok: