Haber Ara

15 Şubat 2015 Pazar

Prof. Muammer Aksoy anıldı





31 Ocak 1990 tarihinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden hukukçu , siyaset adamı Atatürkçü Düşünce Derneği kurucu başkanı Prof. Dr. Muammer Aksoy ölümünün 24. yıldönümünde doğum yeri olan İbradı'da düzenlenen törenle anıldı. İbradı çarşı merkezinde yapılan törene Antalya CHP Milletvekili Gürkut Acar, CHP İl Başkanı Cavit Arı, İbradı Belediye Başkanı Avukat Serkan Küçukkuru, Muratpaşa Belediye Başkan vekili İbrahim Cephaneci, ADD İl Başkanı İbrahim Daş, İbradı ADD Başkanı Mehmet Albayrak, CHP Miletvekili Aday Adayı Çetin Manav, İbradı eski Belediye Başkanı Muharrem Kaya  ile çok sayıda vatandaş ile Aksoy'un sevenleri  katıldı.
İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru ile Belediye Meclis üyelerininde hazır bulunduğu tören Atatürk anıtına çelenk koymayla başladı. Antalya, Alanya, Manavgat, Gazipaşa Atatürkçü Düşünce Dernekleri üyeleri ile   siyasi parti yetkililerininde katıldığı anma programında Atatürk anıtına çelenk konulmasından sonra, Muammer Aksoy kültür evinin açılışı yapıldı ve günün anlam ve önemine dikkat çeken konuşmalar yapıldı.
Antalya Milletvekili Gürkut Acar “Muammer Aksoy devrim şehidimizdir,hunharca öldürüldü ve hala katilleri bulunamadı.2015 seçimleri çok önemlidir. Yolsuzlukları parmak çokluğu ile yok ettiler. Anayasaya aykırı öyle kanunlar çıkarttılaryasama hakkını kötüye kullanıyorlar, anayasanın iptaline rağmen aynı yasayı çıkartıyorlar “ dedi.  İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükuru ise “Bu gün hemşehrimiz Prof. Muammer Aksoy’u anıyoruz, ilçemize hoş geldiniz “dedi. Anma törenlerinden sonra İlçe düğün salonun da misafirlere öğle yemeği ikram edildi.

Hiç yorum yok: