Haber Ara

24 Mart 2016 Perşembe

Manavgat yeni hal istiyor Gözler Başkan Türel de

   Manavgat ilçesi hal kompleksinin şehrin içerisinde kalması ve talepleri karşılayamaması nedeniyle esnaf ve vatandaşlar yeni bir hal kompleksi istiyorlar.
Manavgat halinin küçük oluşu, hal içerisinde yer almak isteyen yeni esnafın talebinide karşılayamamaktadır. ilçeye tüccarların gelmemisine yol açarken üreticiler mahsüllerini Antalya ve Alanya hal’ine götürmek zorunda kalıyorlar. Özellikle yazın Antalya karpuz üretiminin büyük bir kısmını karşılayan Manavgat halin yetersizliği nedeniyle dışarıda olumsuz şartlarda yaıplan mallarla üretici  ve tüccar zor anlar yaşıyorlar. Yer küçük olduğu için esnaf malı işleyemiyor. 30-40 yıl önce yapılıp şehir merkezinde kaldı. Antalya’nın bazı ileçelerine güzel hal kompleksi yapmaya başlayan Büyükşehir Belediyesinin Manavgat’a ne yapacağı ve BŞB. Başkanı Menderes Türel’in tavrı merak konusu oldu.

 Hal Dernek Başkanı Tevfik Anlar
“Yeni bir hal’e ihtiyaç var”
Manavgat Hal Dernek Başkanı ve komisyonvu Tevfik Anlar Manavgat hal’in yetersiz kalması üzerine esnafların ve vatandaşların Büyükşehir Belediyesinden yeni bir hal istekleri üzerini “Yeni bir hal’e ihtiyaç var” dedi. Başkan Tevfik Anlar yaptığı açıklama da “Ben 1983  yılından bu yana Manavgat hal’inde baba mesleği olan komisyonculuk yapmaktayım. Manavgat 45  ilden daha büyük hızla gelişen ve büyüyen bir ilçe, önümüzdeki süreçte de hızla büyüme devam edeceğinden mevcut hal’imiz yetersiz kaldı, taleplere cevap vermiyor, yeni bir hal kaçınılmaz. Yazın özellikle  karpuz ve kavun zamanında hal’e gelen tüccarlar sıkıntı çekiyor. Tüccarlar dışarıda ağaç diplerinde uygunsuz koşullarda , uygunsuz şekilde toz toprak içinde mal yapıyorlar. Bundan da çevredeki mahalle sakinleri büyük rahatsız oluyor. Yeni hal ilçe merkezine yakın olmalıdır, Antalya turistik bir şehir, Turizimdeki otellerinde büyük bir kısmı Manavgatta bulunmmakta, yerin yetersiz olması nedenile turizmci otelle mal yapamıyoruz, taleplerini karşılayamıyoruz. Turizimciler de ihtiyaçlarını Antalya ve Alanya dan karşılamaya çalışıyorlar. Manavgat ülkemizin Karpuz, Kavun ve sebze ihtiyacının büyük bir kısmını karşılıyor. Sebze üretiminde de ayrı biri yeri olan Manavgat’a hızla seralar yapılmaktadır. Bu seralarda ki üretimlerde ekonomiye katkı sağlayacaktır.” Dedi.

Hiç yorum yok: