Haber Ara

1 Ağustos 2018 Çarşamba

Bakanımız Ersoy’a sevgi seli



Cumhurbaşkanlığı sisteminde Turizm ve Kültür Bakanı olan İbradı’lı Hemşerimiz Mehmet Nuri Ersoy’u ilçemize yaptığı ziyarette coşkuyla karşılayıp bağrımıza bastık.
Bakanımız Ersoy Valimiz Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile birlikte geldiği ilçemizde çarşı meydanında davul zurna ve çoşkuyla karşılandı. Prof. Dr. Ali Bozer Parkında halkımızla bir araya gelen Ormana’lı hemşerimiz Bakanımız Ersoy burada yaptığı konuşma da “ İlk resmi ziyaretimi özellikle Antalya ‘ya yaparak baba ocağımdakilerle kucaklaşmak istedim. İbradı çok güzel korunmuş bir yer, yolu bittikten sonra turizm trafiği daha da artacaktır. Biz de üzerimize düşeni görevi yapacağız. Bu güzel karşılamanız için teşekkür ediyorum “dedi. Bakan Ersoy’a İbradı Gazetesi sahibi Yusuf Doğaroğlu tarafından 2011 yılında Babası ile birlikte yaptığı Ormana ziyaretinin haberi olan gazete takdim edildi. Bakan Ersoy mahalli folklor ekibimizin yöre oyunlarını izledikten sonra Ormana Mahallemize geçti. Ormana da ilk önce Dedesinin ve Babaannesinin mezarlarını ziyaret edip dua etti.

Tarihi düğmeli evleri ve yapılan rölöve çalışmalarını gezerek Ormana Meydanına giren Bakan Ersoy burada Ormana halkı tarafından davul zurna ile coşkuyla karşılandı. Halkın sevgi gösterilerinde bulunduğu Bakan Ersoy yaptığı konuşmada “Bu gün siz hemşerilerime ziyarete geldim, Evlerinizi aslına uygun olarak yaparsanız turizimden daha çok gelir elde edersiniz. Dört ay önce vefat eden Babamın vasiyetiyle Ormana Vakfı’na ciddi miktarda para bıraktı. Vakıfla birlikte hazırlanacak proje sayesinde mahalle halkı bu paradan faydalanabilecek. Bölgeye gelen ziyaretçi sayısı her geçen gün artıyor. Yeni bir tanıtım politikasıyla turistlere bölgenin daha iyi tanıtılmasını sağlayacağız “dedi. Bakan Ersoy ve misafirler Ormana Aktif tesislerinde yemek yedikten sonra Meşhur Altınbeşik mağarasını gezdi. Yer altı gölü olan Altınbeşik mağarasını bot ile gezen Bakan Ersoy mağarada incelemelerde bulundu. Altınbeşik mağarasını gezdikten sonra Akseki ilçesine geçen Bakan Ersoy burada Sarıhacılar Mahallesini de gezerek tarihi düğmeli evlerin restorasyonu ile ilgili bilgiler aldı. Bakan Ersoy’a, Antalya Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı ve bazı il Müdürleri de eşlik ettiler. İbradı Gazetesi olarak hemşerimiz yeni Kültür ve Turizm bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’u kutluyoruz ve ülkemize ve bölgemize hizmetlerini bekliyoruz.

Hiç yorum yok: