Haber Ara

28 Haziran 2011 Salı

İbradı Hükümet Konağı'nın Temeli Bakan Gönül Tarafından Atıldı



İbradı halkı Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ve misafirleri 20 davul ve zurna ile sıcak bir biçimde coşkuyla karşıladılar.
Antalya'nın İbradı İlçesi'nde hükümet konağının temel atma töreni Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, İbradı Kaymakamı Bülent Ay, AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Antalya Bölge ve İl Müdürleri, Özel idare Genel Sekreteri Faruk Karaçay, İbradı Belediye Başkanı Muharrem Kaya, Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri, siyasiler, iş adamları ve geniş katılımın olduğu törenle atıldı. İbradı Mimarisine göre yeniden onarılan Orman İşletme Şefliğinin binasının da açılışı yapıldı. İbradı folklor ekibi yöreye has oyunlar oynadılar.
Açılış konuşmasını yapan İbradı Belediye Başkanı Muharrem Kaya “ İbradı Hükümet Konağımızın temel atma törenine hoş geldiniz, bizleri yalnız bırakmayan temel atma törenimize katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Hükümet Konağının temel atma aşamasına kadar katkıda bulunan Antalya Milletvekili TBMM Başkanı ayın Mehmet Ali Şahin’e, Önceki Antalya Valimiz Alaaddin Yüksel’e, Antalya Valimiz Sayın Ahmet Altıparmak’a, Antalya Milletvekillerine, Genel sekreter sayın Faruk Karaçay’a, önceki Kaymakamımız Atay Uslu’ya, Kaymakamımız Bülent Ay’a, Antalya İl Genel Meclis Üyelerine, Belediye Meclis Üyelerine, Siyasi partilerin İl ve İlçe Başkanlarına, İş adamı Nuri Ülker’e, Mimar Sadi Kaan’a, Belediye personeline ve tüm emeği geçenlere teşekkür eder saygılar sunarım” dedi
İbradı Kaymakamı Bülent Ay ise “ 1990 tarihinde ilçe olan İbradı’mızda Kaymakamlık ve Kaymakamlığımıza bağlı kurumlar kiralık binalarda hizmet vermektedir. Bu durum ise vatandaşlarımızın kamu hizmetlerinden daha iyi yararlanmasını engellemektedir. Bu sebeple kamu hizmetlerinin daha etkin, verimli ve suratlı sunulması amacıyla İlçemizde dağınık halde bulunan Kamu Kurumlarının tek çatı altında toplanması ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Bu anlamda Mülkiyeti İbradı Belediyesine ait olan 3255 m2 arsanın Hükümet konağı yapılması için Maliyeye hibe yapılmış,Hükümet Konağı yapılması için ilk adım atılmıştır. Takip eden zamanda, Kaymakamlığımızca İbradı’nın mimari dokusuna uygun Kaan Mimarlık ve şehircilik şirketine ücretsiz proje yaptırılmış ve Projemiz İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Başkanlığınca kabul edilerek 27-12-2010 tarihinde Antalya İl Özel İdaresi tarafından ihalesi yapılmıştır. Bodrum kat, zemin kat ve 1. kattan müteşekkil İbradı Hükümet Konağı toplam inşaat alanı 3130 m2 olup, konağımızın 12-05-2012 tarihinde teslim alınması planlanmaktadır. İlçemiz için hayati öneme haiz olan İbradı Hükümet Konağı’nın bugün bu aşamaya gelmesinde emeği geçen başta TBMM Başkanımıza, teşriflerinden ve desteklerinden dolayı Sayın Bakanımıza, maddi ve manevi desteklerini bizlerden hiçbir zaman esirgemeyen Sayın Valimize, Demokrasimizin vazgeçilmez unsuru olan siyasi partilerimizin kıymetli temsilcilerine, bizlere standardın dışında emsal teşkil edecek bir hükümet konağı teslim edeceğinden şüphemizin bulunmadığı müteahhit firmaya ve bizleri bu mutlu günümüzde yalnız bırakmayan siz misafirlerimize şükranlarımı iletir, hepinize saygılar sunarım” dedi.
Antalya Valisi Ahmet Altıparmak da, Antalya'nın en uzak ilçesi olmasına rağmen en güzel bölgesi olan İbradı'nın yeni hizmet binasıyla daha iyi hizmetler alacağını ifade etti. Vali Altıparmak, İbradı'daki turistik Altınbeşik mağarası için de Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile proje geliştirerek düzenlemeler yapacaklarını sözlerine ekledi.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, "Hükümet değişik binalarda çalışınca bu çalışmaların yapılması belki daha da zorlaşıyordu. Şimdi yeni bir hükümet konağınız olacak ve bütün birimler burada çalışacak. İbradı'nın Osmanlı zamanında yetiştirdiği paşalar, valiler ve işadamlarıyla ünlü olduğunu söyledi. Konya ile Antalya arasında stratejik bir yere sahip olan İbradı'nın güzel doğasına işaret eden Bakan Gönül, "Bugün İbradı'nın, sahip olduğu değerlerinin tanınmasıyla Türkiye'ye daha da mal olacağına inanıyorum. Turizm imkanları çok daha geliştirilebilir" dedi.

'GENÇ KAYMAKAMA, GENÇ HÜKÜMET KONAĞI'

İbradı'nın son dönemlerde pek çok konuda yeni hizmetlere kavuştuğunu kaydeden Bakan Gönül, Konya- Antalya karayolu ile Ürünlü ve Başlar köyü içme suyu irsale hatlarının yapılmasını örnek gösterdi. İbradı'nın devlet destekli gerçekleştirilen projelerle hayvancılıkta 248 bin lira, tarla bitkileriyle 3 milyon 410 bin lira destek aldığını anlatan Bakan Gönül, "Hükümet değişik binalarda çalışınca bu çalışmaların yapılması belki daha da zorlaşıyordu. Şimdi yeni bir hükümet konağınız olacak ve bütün birimler burada çalışacak. Genç bir kaymakamınız var, genç bir hükümet konağınız olacak. Hayırlı olsun" diye konuştu.

BAKAN GÖNÜL FİDAN DİKTİ

Konuşmaların ardından Bakan Vecdi Gönül ve Vali Ahmet Altıparmak iki katlı toplam 3 bin 244 metrekarelik, bütün kamu birimlerinin toplanacağı ve İbradı mimarisine uygun olarak projesinin KAAN Mimarlık ve Mimar Nuri Ülker tarafından çizilen İbradı hükümet konağının temelini attı. Bakan Gönül, İbradı Orman İşletme Şefliği'nin yeni hizmet binasının da açılışını da yaparken, binanın bahçesine fidan dikti. Bakan Gönül açılışların ardından, Erdoğanlar’ın restore yaptırdıkları Yörük Ali'nin Yeri konağının bahçesinde öğle yemeği yedi ve Hayırsever İş adamımız Yaşar Duru ile bir süre sohbet etti. Yemekten sonra Ormana Beldesinde kısa bir süre önce açılan Ormana konuk evini gezip restore hakkında bilgi aldıktan sonra açılışa katılmak üzere Akseki İlçesine gitti.

Hiç yorum yok: