Haber Ara

21 Mayıs 2012 Pazartesi

Başyazı



Yazıklar olsun!..
Valimiz bir tane!..
Kaymakamımız Ay !..
Kardelen Festivali!..

    Evet, yazıklar olsun diyerek başlıyorum, çünkü 17 Mayıs’ta Akseki de ve daha önceki maçı seyrettiğim için bu girişi, AKP Akseki ilçe Başkanı ve Voleybol maçının hakemi Mehmet Özdilek için yazıyorum. Çünkü alın teri ile spor yapan sporsuların heba olması ve kendi oğlunun kaptan olarak çıktığı takımın maçlarını kazanması için taraf olduğu için yanlı kararlar verdiği için bu yazıyı yazıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bile spora ve sporculara verdiği önemi göstermek için “Spor dostluk ve kardeşliktir” demiştir. Spordaki şike iddiaları yüzünden futboldan biraz soğuduk bu sezon. Bir siyaset adamının sırf kendi oğlunun ve yandaşının takımının turnuvayı 1. bitirmesi için elinden geleni yapıp, orta ve yan hakemlere karşı yanlı kararları ile maçlara damgasını vurarak tepki alması hiçte şık değildi. Hiç kusura bakma sayın Başkan, siyasette de çok başarılı değilsin, birilerinin maddi ve manevi olarak çalışmalarına sığınarak kendine pay çıkararak siyaset yapmaya çalıştın. Daha fazlasını da ailene duyduğum saygı nedeniyle yazmıyorum !.. Başta takımımız uyardı, sonra bende uyardım, Abi sen hakem olma, değilse adil ol taraf olma diye, verdiğin bazı kararlar nedeniyle başka sporcular ve taraftarlarda tepki gösterdi, senden bunu beklemezdik, keşke tarafsız ve adil olsaydın da maçı 3-0 kaybetsek hiç sesimiz bile çıkmazdı. Deseydin de maça gelmesek, maçı oğlunun takımı hükmen 3-0 alsa ve bizlerde Akseki ye gelmeseydik, yorulmasaydık. Sen sporun dostluk ve kardeşlik olduğunu kabul edemedin. İyi ki taraftar getirmemişiz, yanlı kararların sonunda taraftar getirsek, salonu bir birine katsa bunun sorumluluğunu nasıl kaldıracaktın. Senin için bazı şaibelerden bahsediyorlardı, ben de adam gibi adam diyordum, ne yazık ki yanıldığımı gördüm, Artık dürüst ve serefli olduğuna bende inanmıyorum. Böyle taraflılığın ve böyle hakemliğin  için yazıklar olsun sayın Mehmet Özdilek!..Ben Başkanım istediğimi uygularım adam da tarafta kayırırım diyorsan da yanılıyorsun. Bu dünya Sultan Süleyman’a ve Özal’a bile kalmadı. Bu gün belki iktidarın ilçe başkanısın, fakat yarın bu koltukta olmadın zaman çevrendeki şak şakşakçıların yanında olmayacağını da iyi bil. Biz İbradı’lılar olar her zaman acılı ve sevinçli günüde yanında olmaya çalıştık. Önce uyardık bizde adil ol, taraf olma diye, bizimde İbradı Voleybol takımının alın terini çaldığın için, taraf olduğun için bunu söylüyorum, herkes gibi.

!.. Telefonun tellerine kuşlar konmuş duymadın mı!.. Yanlış yaparsam tepki gelir diye düşünmedin mi? Eğer adilsen, dürüstsen ve şerefliysen çık kamu oyundan, voleybolcularımızdan ve turnuvaya katılan sporculardan özür dile, deki ben yanlış yaptım, oğlumun takımı için taraf oldum de. Değilse alnındaki bu kara leke ile dolaşmaya mahkumsun!..

Vasfının sıfatının ne olduğu da bizi ilgilendirmiyor.   Antalya Valimiz Dr. Ahmet Altıparmak ekibi ile birlikte önce Akseki de açılışlar yaptı, sonra ilçemizde İlçe istişare toplantısını yaptı sonra da incelemelerde bulundu. Valimiz ilçemizde halkımız tarafından sıcak olarak karşılandı. Valimiz de halkımızın bir bir elini sıkarak hem tanıştı, hem de hatırını sondu, sonra ÇPL Folklor ekibimizi dikkatlice izleyerek öğrencilerin hatırını sorup resim çektirdi. İlçe istişare toplantısında halkımızın ve muhtarların sorunlarını not alıp yetkililerden hesap sorup bilgi aldı. Yapımı devam eden Anaokulu ve Hükümet Konağının inşaatlarında incelemelerde bulunup bilgi aldı. Altınbeşik mağarasında bot tur yapıp yakından tanıma fırsatı buldu. Ürünlü Köyünü ziyaret ederek sorun ve istekleri dinledi, köyü gezerken gördüğü iki vatandaşımızla yakından ilgilenip hatırlarını sordu. İşte vatandaşımızın yetkililerden ve valimizden en büyük isteği, yakın ve sıcak ilgi. Ormana Beldemizi ziyaret ederek valilik ve İl Özel İdare tarafından restore edilen Mehmet Yücel Konuk evini ziyaret etti. İlçemize dönüşte Kaymakamımız Bülent Ay’dan istek ve sorunları dinledi. İkramlardan sonra da ilçemizden ayrıldı. İşte gönülleri fet eden Valimiz Ahmet Altıparmak. Kısaca bunları kaleme aldık, Valimiz gerçekten hizmet aşkıyla dolu, sıcak kanlı, devletin her zaman vatandaşının yanında olduğunu gösteren birisi. Teşekkürler sayın valim, çalışmalarında her zaman başarılar diliyoruz.

    İbradı Kaymakamımız Bülent Ay gerçekten hizmet aşkıyla dolu, genç bir kaymakamımız. İlçemiz İbradı’ya asaleten atandıktan sonra yapmak istedikleri projeleri hayata geçirmek için uğraşıp durdu. Okullarımızın bahçelerini parke taşlarla donatarak öğrencilerimizin daha iyi öğretim yapmalarını sağladı. Başka çalışmaların yanında Anaokulunun ve Hükümet Konağının inşaatlarının yapımını da yakından takip ediyor. Vatandaşlarımızın sorun ve isteklerini de dinleyip çözüm üretmektedir. Sayın Valimizin Başkanlığını yaptığı ilçe istişare toplantısındaki sunumda bunun en güzel örneğidir. Kaymakamımız Bülent ay’ı başarılı çalışmalarından dolayı kutluyor ve çalışmalarında başarılarının devamını diliyoruz.

    İbradı 7. kardelen festivalini bu yılda coşku ile kutladık. Geleneksel olarak bu yıl 7.si yapılan kardelen
festivali özellikle ilçemiz İbradı’nın ve yaylalarımızın tanıtımı için çok faydalı oluyor. Yeni yeni değeri ve önemi bilinen kardelenler Torosların zirvesinde mevcut. Fakat bazı ticaretçiler bunları daha önceleri kazdırarak izinli izinsiz olarak satmışlar. Tabi ki alanda satanda paralar kazanmış, en çokta bu kardelenleri alanlar kazanmış.

Festivaller sayesinde kardelenler daha iyi korunmaya başladı, bunun yanında soğanlı çiçeklerde. Soğanlı çiçeklerin büyük bir bölümünün ilçemiz yaylarında yetişmesi de ilçemiz için bir avantaj, bu avantajı yetkililer ve yerel yönetimler iyi kullanırlarsa ilçemiz, halkımız ve bölgemizin kazanacağı kanaatindeyim. Festivali düzenleyen Kaymakamımızı ve Belediyemizi kutluyorum.

1 yorum:

Ali Varol dedi ki...

Yusuf Bey Merhaba. Sitenizi ziyaret edip inceledim. Güzel. Elinize sağlık. Emek verilmiş.
"Demek ki güzel işler,
Çalışıp yorulmak ister."
Çalışmalarınızın devamı dileğiyle. Selamlar. Ali Varol