Haber Ara

5 Nisan 2013 Cuma

Çocuk sordu, TCK Müdürü söz verdi

Tünelin ihalesi Mayıs 2013 de




     İbradı 8. Kardelen Festivalinde bir öğrenci olan 10 yaşındaki  Seçil Yörür’ün TCK Bölge Müdürüne ilçemizden geçen Beyşehir yolu olarak bilinen Antalya- Konya yolunun son durumunu ve Taşağıl- Eynif arasına açılacak olan tüneli sorması ve TCK Bölge Müdürünün Mayıs ayı içerisinde 5 km. tünelin ihalesinin yapılacağını, bu yolun 2015 yılında açılmasının pilanlandığı müjdesi damga vurdu. Bu yolun açım çalışmlarına daha önceki yıllarda başlamış fakat bir türlü tünelin ihalesi yapılamamıştı.
Seçil Yörür sorduğu soruda”
Sayın Karayolları Bölge Müdürüm. İbradı sınırları içerisinden geçecek olan Antalya-Konya karayolunun son durumu nedir. Tünelin ihalesi hangi tarihte yapılacaktır. Bizlere bilgi verirseniz hepimiz mutlu olup çok sevineceğiz. Sevgili müdürüm dedi. Soru üzerine halkın alkışları arasında  kürsüye gelen Karayolları Bölge Müdürü  Mustafa Karademir  yaptığı konuşmada
  ‘Antalya-Konya karayolu en önemli projeler dediğimiz Kuzey güney aksıdır. Ankara’dan Akşehir’den Beyşehir’den Genbos ovasından Antalya’ya inen bir Kuzey Güney aksıdır. Tabi bunun en önemli kesimini ihtiva eden Beyşehir Genbos Antalya arasındaki kısımdır.  Burada 2 kısım halinde çalışmalar yürütülmektedir. Bizim bölge hudutları içerisinde kalan yaklaşık 71 Km. ‘nin içerisinde kalan yaklaşık 5  Km.’lik tünel kemsi vardır. Tünel kemsinin projesi tamamlandı ihale hazırlıkları yapıldı.  İhalesi de muhtemelen Mayıs ayının ilk haftası kısmet olursa yapılacak. 5 Km. Tünelle birlikte 71 Km. olan yol güzergahımız 66 Km. ye düşüyor, dolayısıyla Beyşehir –Antalya arasındaki yol 5 Km. daha kısaltmış olacağız. Kısmet olursa bu güzergahın hizmete açılış yılı olarak 2015 yılını planlıyoruz. Tünelin yapımı için 700 gün vereceğiz ama yolu 5 Km. daha kısaltacak . Bende bu yörenin çocuğuyum  bu yöreye hizmet etmek bize nasip olursa çok sevinirim. Dedi.
A K Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani ise’ İbradı ilçesi sınırlarından geçen Konya-Beyşehir- Antalya yolunun yapımı başladı. Bu yolun yapımını yakından takip ediyoruz, 2015 yılında açılması planlanıyor ‘ dedi.

Hiç yorum yok: