Haber Ara

6 Ağustos 2013 Salı

BAŞYAZI! : Yaktılar !.. - Kaymakamımız Ay !..- Kim Başkan olsun !..

   İbradıda 22 Temmuz 2013 tarihinde Tozak ta çıkan yangının sır perdesi hala çözülemedi, 2 saat önce kesilen demir direkler ve tel çitin yukarı doğru hazine arazisine çekilmesinden yaklaşık 2 saat sonra aynı yerde çıkan yangına kaza süsü verildiğine inanmaktayım. Tabi ki kaza ilede yangın çakıbir, fakat ben asla kaza olduğuna inanmıyorum, çünkü demir direkler yerinden 2 saat önce kesilmiş teller direkler ile birlikte yukarı doğru hazine arazisine çekilmişti. Kaza yerinde gerekli incelemeler tam olarak yapılırsa bu demir direklerin ve tellerin yanan yerin içinde olduğu görülmektedir. Komşumuz keçi çiftliğinin sahibi Devlet İlkay Öncel boş birisi değil, Kendisi okumuş devlet kademesinde çalışmış ve üstelik Antalya da CHP Muratpaşa Belediye Meclis üyesi olan birisi. Birde burada buna dolaylı yoldan destek verenler olduğu kanaatindeyim, onlardan aldığı cesaretle yangının kaza süsü verilmiş göz dağı olarak görüyorum. Böyle bir durum olmasa pazartesi günü yangın çıkan bölgeye Cumartesi günü keçiler otlatılmaya salınmazdı. Bu olayda benim haklılığımı ortaya koyuyor. Keçilerin otlatılmaya salınmasını Kaymakamımıza Telefonla bildirmem den sonra İlçe Jandarma olay yerine geldi ve bir daha buraya keçilerin salarak olay yaratmayın diye sözlü uyarıda bulunulmuş. Yangın eğer kaza ile çıktıysa siyasetçi olan İlkay öncel neden tedbir aldırmadı, Yangını ben ispiralden çıkanttım diyen kişide orada yeni çalışmaya başlayan bir işçi, işçi iş vereninin dediğini yapar. Yoksa kasa süsü verildiğine inandığım yangının faturası bu kişiyemi kesilecek. İlkay Hanım efendi resmi kurumları gezerek ben zararı karşılayacağım deyip duruyormuş, ne zaman karşılayacak. Ben yeni ortağı Mehmet Doğan Beye de söyledim, Benim geçen seneden çiftlikteki ortaklarına verdiğim bazı karpuzların ve sebzelirin ve Çiftlikte çalışan işçisinin borcu duruyor. Parası çoktu da neden ödeme di ? Parası zamanla olabilir resmi kurumların tespit ettiği zarar paralarını da ödeyebilir. Fakat yangından Annemin, Eşimin, Yengemin, Yeğenimin ve benim manevi zararımı nasıl ödeyebilir, bu kim nasıl tespit edelir, ailemin yangındaki yaşadığı sıkıntıyı bile Belediye Başkanı görünce fazla durmayıp olay yerinden ayrıldı. Olay Adliyelik olacak gibi. Bazı kurumlarda zararını mahkemeye verir alırsın diyordı, bende ne zaman kaç yılda diye sorunca icrada sıraya girersin dediler. Ben eşim ile birlikte sulu tarım yapıp ekmeğimizi helalinden kazanmaya çalışıyoruz. Ekip diktiklerimiz için Devletimden destekleme için talepte bile bulunmadım. Fakat Keçi Çiftliği örnek tesis değil, Devletin parasını nasıl alabiliriz gayretleri olduğu ortaya çıktı. Devlet desteklemesi ile yapıldığı asılan tabele ile doğrulandı. Yeni Hibe ve kredi desteği almak için çalışıyorlarmış, alabilen alsın, fakat bize zararları olmasın. Yeni ortağı ile birlikte İlkay Hanıma söyledim, komşu komşunun külüne muhtaç diye. Durum öyle değilmiş, komşuyu yıldırma ve yerlerini ele geçirme ve keçi gütme hevesi ağır bastı.
        Üç tarafı tapulu arzilerimizle çevrili olan keçi çiftliğinin daha önce zilliyetimizde olan ve tapulamada hazine arazisine çıkan bazı yerlerde keçi otlatmak en büyük hayalleri olduğunu iyi biliyoruz. Fakat Tozak bölgesinin ziraat sahası ve yasak saha olduğunu her halde bilmiyorlar veya birileri izin veriyorsa onuda öğrenmek istiyorum. Birileri keçi çiftliğinde açlıktan öldüğü öne sürülen keçiler için neden müdahalade bulunmadılar. Keçi Çiftliğinin arka tarafı yüzlerce keçi ölüsünün toplu gömüldüğü mezarlık oldu. Dışarı atılıp köpeklerin yediği de hariç. Kimler dolaylı yoldan İlkay Öncel’i koruyup kollayıyorlar. Keçi çiftliğinin altında kalan dere yatağı ve  bazı su giderleri obruklar neden kapatılmasına müsaade edildi ? Bu bölge aşırı yağışlarda su ile doluyor, olası su taşkınında daralan obruk nedeniyle İbradı’yı sel baskını vurur maddi ve maneve hasar olursa sorumlusu İlkay Öncel’i yoksa yerel yönetimmi olacak ?  Keçi çiftliğinin altında kalacak olan ilçe su irsaliye hattının yeri neden değiştirildi ? Keçi Çiftliğine su irsaliye deposundan kaçak su alınmasına müsaade edildimi, yoksa kaçak kullanılan su için geçen sene yazın bir işlem yapıldımı? Su deposuna merdiven konulduğunu ve hortum döşenip dinoma atıldığını tozak halkı geçen yıl gördü, Belediye Meclis Üyesi İhsan Sarıtaş’ta görenlerden birisidir. Su deposuna hortum döşendiğini ve sonra merdiven döşendiği dillendikten sonra kendi yerime tezgahımın yanına kurduğum kıl çadırın  iki defa yol keraındaki iplerinin kesilmesi de tesadüf değil, biz istediğimizi yaparız, işimize karışma mesajı olarak algıladık. Yangından önceleride  keçilerin dışarıda otlamalarına izin vermedeğimiz için gözdağı ve tehdit olarak görüp resmi olarak şikayetçi oldum. Bu gazetem yayınlanıp dağıtıldıktan sonra başımızı belli olaylarda gelebilir, iftiralara da uğrayabiliriz, fakat devletimiz ve güvenlik güçlerinin gereğini yapacağınada inancım tamdır.  Bu olayın takip ve takipçisi olmaya devam edeceğiz… Yangın bir afettir, afetin önünde de durulmaz, yine de her şeye rağmen canımız biraz sıkılsada, biraz maddi zararımız olsada, bunada şükür ediyoruz. Özellikle Orman Teşkilatı havadan ve ekipleri ile müdahale etmese bağımız, bahçemiz, evimiz ve arılarım yanabilirdi.
      Kaymakamımız Bülent Ay ile yaklaşık ikibuçuk yıl çalışma fırsatı buldum. Genç ve hizmet aşkıyla dolu bir kaymakamımız olarak hizmetlerin gelmesi ve sorunların çözümü için uğraştı durdu. Hükümet Konağımızın yapımını yakınen takip etti, Kazım Erdoğan’ın Ana okulu yapmasını ikili dialoğu ile sağladı. Okullarımızın bahçelirini parke taş ile yaptırarak  öğrencilerin daha iyi ortamda eğitim ve öğretim yapmalarını sağladı. Altınbeşik Mağarasının tanıtımı ve ışıklandırmasında çaba sarfetti. Kısaca bazıları yazdığım çalışmalar neticesinde vatandaşın devletine güveni inancı arttı. Kaymakammızın veda yemeği sonrası vedalaşmada ve Kaymakamlıkta ayrışında ve en kalabalık uğurlama olan vedasında yaşanan duygulu anlarda Kaymakamımıza verilen değeri, saygıyı ve sevgiyi göstermektedir. Kaymakamımız Bülent Ay’a ilçemizdeki görev sürecinde yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür eder, yeni görev yerinde başarılı çalışmalarının devamını dilerim. Makamlar gelip geçicidir fakat, bu makamlarda hizmet eden bazı kişiler ise Kaymakamımız Bülent Ay gibi adını unutulmacaklar içine yazdırırlar ve gönüllerde yaşarlar. Sayın Kaymakamım sizi biz ve İbradı’lılar asla unutmayacaktır. İnşallah ilk Kaymakamımız Ahmet Çınar gibi yükselir, önümüzdeki dönemlerde Antalya Valimiz olarak görmeyi canı gönülden niyaz ediyorum.
.

.
    İlçemizde  İbradı da  Bölgemizde Manavgat ve Akseki de yerel seçimlere yaklaşık 7 ay kaldı.  Seçimler  yaklaştıkça  mevcut  belediye Başkanlarının  icraatları tartışılırken kulislerde yerel seçimlerde partilerin adaylarının kimler olacağı kamuoyunda tartışmaları başladı ve adaylar belli olmaya başladı.  İbradı gazetesi olarak yapacağımız kamuoyu  araştırmalarını  vatandaşlarımızın mevcut belediye başkanlarına bakış açısını ve kimleri Başkan olarak görmek istediklerini komuoyu ve siz okurlarımızla paylaşacağız. Yeni sayı itibariyle gazetemizi bölge haberlerini kapsayacak şekilde içeriğini zenginleştireceğiz ve İbradı, Manavgat, Akseki ve bölgede her birime gönderip dağıtım yapacağız. İbradı Gazetesi. Com artık günlük güncelleme ve yeni haberler ile aktif halde olacak. Daha önceki seçimlerde yaptığımız anketler aynen çıkmıştı. Bu sayımızda bazı düğün haberlerini, ve özel haberleri tekniz arızadan dolayı yayımlayamıyoruz. Yayınlayamadığımız düğün ve öbür haberlere yeni sayımızda yer vereceğiz.
Gazetemiz İbradı’yı artık ilçemiz İbradı haberlerinin yanında Manavgat, Akseki ve bölge haberleri ağırlıklı çıkartacağız.
Yeni sayımızda buluşmak üzere sağlıklı ve esen kalın. Saygılarımla…

Hiç yorum yok: