Haber Ara

6 Ağustos 2013 Salı

Sayın BAŞBAKANIM RECEP TAYYİP ERDOĞAN

     Sayın Başbakanım, ben acizene olarak mecbur kaldığım ve gerek duyduğum için sizi kamu oyu nezlinde bilgilendirmek ve bazı olayların aydınlatılması için yazmaya ihtiyaç duydum. Ben eşimle birlikte yazları çiftçilik yaparak geçinmeye çalışan bir yerel gazeteciyim. Devletime yük olmadan kendi alınterimle geçine bilmek için yoğun olarak çalışmaktayım. Eşimle birlikte ellerimiz nasır tutmuş, devletimizin tanıdığı desteklemeye bile müracaat etmedim.
   Sayın Başbakanım sizin Allah korkusu olduğu ve haksızlığa karşa dik durucağınız için dertlerimi ve bazı aksaklıkları saygılarımla arz ve gereğini ilgili mercilerden talep ediyorum:
  Sayın Başbakanım; Antalya ilimizin İbradı İlçemizin yaklaşık 2 km. mesafesinde bulunan Tarım Bakanlığının destekleme Kredisi ile yapılan işletmesini CHP Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Devlet İlkay Öncel’e ait bir keçi çiftliği var. 22 Temmuz 2013 günü saat16-30 sularında buda hazine arazisini çevirmeye çalışırken çıkan bir yangın var, kaza neticesinde çıktığı iddia edilsede tel çit ve demir direkler yangından yaklaşık 2 saat önce kesilip hazine arasine çekilik. 28 Temmuz 2013 tarihinde ise keçiğinin keçileri bu yanan bölgeye çıkartılıp otlatılması kaza olmadığı şüphesini ortaya koyuyor. Zaten bu çiftliğin 3 tarafı
bizim tapulu arazilerimizle çevrili, zilliyetimizde olan bazı yerler de hazine arazisine çıkmıştı. Yangında maddi ve çok manevi hasar gördük. Beni üzen maddi hasar da değil, Doğa katletildi, çok sayıda ardıç, gesseri ve meşe ağacı ve fidanı yandı. Belediye itfaiyemizin özellikle Orman teşkilatımızın yerden ve havadan müdahalesi ile yangın etrafa dağılmadan güçlüklü söndürüldü.
   Sayın Başbakanım bu çiftlikte yüzlerce keçi telef olup öldü, açlıktan öldüğü söyleniyor. Kredinin amacı dışındamı kullanıldığı ortada. Çoğu etrafa atılan bu keçi ölülerini yiyen başı boş köpekler Şehit Babası Ali Bostanoğlu’nu da ısırmıştı. Ölen keçilerin mebali kime olacak, Devletimiz gereğini yapacakmı ?
   Sayın Başbakanım; Bu yanan yaklaşık 20 dönümlüm hazine ve orman arazisi ne olacak, Buralar yangına sebeb olanalara peşkehmi çekilecek ?
   Sayın Başbakanım dere yataklarında yapılanmaya izin verilmezken bu keçi çiftliğinin altında kalan dereler dolduruldu, bazı obraklar kapatıldı, bu bölge bazı zamanlar yağmur suları ile doluyor, olası bir sel taşkının da İbradı ilçemizi sular basacak, olası can ve mal kaybı yaşanacak, buranın yapımında bir ihmalmi var? Sorumlu kim olacak. Yoksa bir su baskınında burada kalan mallar telef olursa Devletimiz mi ödeyecek?
    Sayın Başbakanım bazı soruşturmaların tam yapılmayacağı ve bu CHP Meclis Üyesi çiftlik sahibi İlkay öncel’in korunup kollanacağı ve Devletimizin zarara uğrayacağına inandığım için arz ediyorum. Bu yanan saha Hazine ve Orman sahasıdır. Burayı ya Devletimiz ağaçlandırsın ve yada şahsıma tahsis yapılarak burayı özel ağaçlık yaparak Kestane, Ceviz, Badem ağaçları ekerek ekonomiye katkı sağlayayım ve buraları ağaçlandırayım. Sayın Başbakanım sizin gereğini yaparak, gerekli kurumları yüksek emirlerinizle harekete geçireceğinize gerçekten inanıp güvendiğim için bilgilendiriyor ve gereğini arz ve talep ediyorum.

   Yusuf DOĞAROĞLU
Çiftçi ve Yerel Gazeteci
  İbradı - ANTALYA

Hiç yorum yok: