Haber Ara

26 Temmuz 2014 Cumartesi

İBRADI’ DA DEĞİŞİM HIZLA DEVAM EDİYOR

Göreve geldiği günden bu yana İbradı’nın su sorunundan ,ekmek fırını yenilenmesine kadar  bir çok projeye
hayata geçirip İbradı’da hızlı bir değişim havası estiren İbradı Belediye Başkanı Av.Serkan Küçükkuru bu kez de yörenin doğal su pınarlarını ve mesire yerlerini yeniden düzenlenmesi için oluşturulan proje kapsamında ilk adımı attı. İbradı merkezde bulununan ve ilgisizlikten  kaybolmaya yüz tutmuş tarihi ‘Küçük Pınar’. Su kaynağının çevre düzenleme çalışmaları başladı.


İbradı ve çevresinde pek çok doğal su pınarı bulunduğuna dikkat çeken İbradı Belediye Başkanı Av. Serkan Küçükkuru ‘Küçük Pınar, Büyük Pınar Alıplı, Yence, Karamıklı, Soğoluk başta olmak üzere ilçe sınırlarımızda halkımızın kullanımına sunulmuş pek doğal su kaynağı bulunmaktadır. Halkımız buradan kendi su ihtiyaçlarını gördükleri gibi bu alanlar mesire yeri olarak kullanılmaktadır. Belediyemizce  yapılan bir proje kapsamında bu kaynaklar tek tek elden geçirilerek tekrar düzenlemeler yapılacak. Çalışmalarımıza yöremiz insanının ‘Küçük Pınar’ diye tabir ettiği su kaynağından başladık. Kaynağın bulunduğu alan öncelikle  doğal yapıya uygun taş istinat duvarlarıyla çevrelenecek. Daha sonra  çim ve ağaç ekilerek peysaj düzenlemesi yapılacak. Konulacak ahşap piknik banklarıyla halkımı burada ailesiyle birlikte piknik yapma olanağına kavuşacak . Tarihi yapıya uygun ışıklandırma direkleriyle bu alan geceleri de kullanılabilecek’ dedi.
Belediyenin tüm imkanlarını İbradıya hizmet için seferber ettiklerini vurgulayan Başkan Küçükkuru ‘Daha yolun başındayız. İbradı’da sosyal ve kültürel alanda değişim yaratacak bir çok projemiz mevcut .Bu projeler sırasıyla hayata geçirilecek . ibradı’da ki bu büyük değişimi hep birlikte göreceğiz ‘dedi.

Hiç yorum yok: