Haber Ara

15 Şubat 2015 Pazar

Eğitimci Kadir Çevik Aday Adaylığını Açıkladı

Manavgat Başarı Dershanesi  Kurucusu ve Matematik öğretmeni Kadir Çevik Ak parti Antalya  Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı. Manavgat’ta La Pizza’da basın  toplantısı düzenleyen Çevik:” Değerli Dostlar, günlerdir buraya geleceğim bugünü ve anı düşünüyor, memlekete faydalı işler yapabileceğimi yılların birikimi ile anladım. Büyüklerim ve saygı duyduğum kişilerle yaptığım görüşmeler, aldığım fikirler beni daima bu kulvara doğru yönlendirdi. Kendi kendime sordum: ‘Bugün değilse ne zaman, ben değilse kim.’ in cevabı beni heyecanlandırdı” dedi.
Ben değil biz diyeceğiz

Eğer Allah izin verir de o fırsatı yakalarsam demokratik kültüre sahip çıkacağım diyerek sözlerine devam eden Çevik :”  Ben değil biz diyen sivil toplumu önemseyen, katılımcılığa açık, toplumsal gelişmelere duyarlı, tüm halkımızın değerlerine sahip çıkmaya çalışan, değişimi ve dönüşümü sadece takip eden değil, bizzat gerçekleştirmeye çalışan, sosyal diyaloga açık, dürüst, üreten, hizmet etmeyi seven, pratik, cesur, kendisiyle - kentiyle kimliği ve kültürü ile barışık, kendisini değil, Manavgat ve memleketini düşünen insan olacağım.Manavgat’a seçim dönemlerinde gelen değil mümkün olduğunca burada yaşayan ve Manavgat’ın sorunlarını dillendiren birisi olmak istiyorum.Bölgemizin turizm, tarım, sanayi, eğitim ve diğer alanlarda ihtiyaç duyduğu destek ve projeleri nasip olur da adaylığımız onaylanırsa, inşallah ileride sizlerle paylaşmaktan onur duyacağım” dedi.

Kadir Çevik Kimdir ?
1966 yılında Manavgat Gündoğdu köyünde doğdum. İlkokulu Gündoğdu Kırlı’da, orta öğrenimimi de Serik’te tamamladım. Üniversite eğitimini ise 1985-1989 yılları arasında Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliğini bitirerek tamamladım. Bu dönemlerde tüm tatil günlerimi köyde tarım arazilerinde çalışarak ve ticaret yaparak geçirdim.
Şubat 1990’da Hakkari’ye matematik öğretmeni olarak atandım. Ankara Mamak Muhabere okulunda Yedek Subay öğrenci ve Erzurum Çat Lisesi’nde Yedek Subay Matematik Öğretmeni olarak askerlik vazifemi tamamladım.
Eylül 1992’de Manavgat İmam Hatip Lisesi’ne atandım. 1992-1995 yılları arasında İmam Hatip Lisesi ve Manavgat Lisesi’nde Matematik derslerine girdim. Eylül 1995 yılında istifa ederek özel sektöre geçtim. 1995-2015 yılları arasında Manavgat Başarı Dershanesi Kurucusu ve Matematik öğretmeni olarak 10 binlerin üzerinde öğrencinin yetişmesine aktif olarak yardımcı oldum. Bu dönemde tek amacım, öğrencilerin iyi yetişmesi ve hedeflerine ulaşması için daima fedakarlık yapıp, çoğu zaman özel yaşantımı bile terk ettim. Manavgat Eğitimine bu yolla katkı sağladığımı düşünüyorum.
Bu dönem içerisinde 2005 yılında Başarı Koleji kuruluşunda bulundum. 2006 yılında Serik Yükseliş Koleji kurucu ortağı ve yönetim kurulu üyesi olarak katkı sağladım ve halen Yükseliş Koleji yönetim kurulu üyesi olarak devam etmekteyim. 1 yıl Serik Lisesi’nde, 2 yıldır da Hatice Sezer Anadolu Lisesi’nde matematik derslerine girmekteyim. 2015 genel seçimlerinde Antalya Milletvekilliği için AK PARTİ’den aday adayı olmak üzere görevimden istifa ettim. Evli ve iki çocuk babasıyım.

Hiç yorum yok: