Haber Ara

27 Mart 2015 Cuma

CHP A. Adayı Meral Mengi “CHP’ni iktidara taşıyalım”

7 Haziran 2015 genel seçimleri öncesi Milletvekili aday adaylarını ön seçimlerle balirleyecek olan CHP de, 29 Mart ta yapılacak olan ön seçim öncesi  CHP Milletvekili aday adayı olan, CHP tabanından gelen dana önce teşkilat bünyesinde aktif olarak çalışan Çevre Mühendisi  Meral Mergi dikkat çekiyor. Meral Mengi CHP Manavgat ilçe Teşkilatında basın açıklaması yaptı. Mengi yaptığı açıklama da “Üyesi olmaktan her zaman onur duyduğum büyük Cumhuriyet Halk Partisi ailem sizleri saygıyla selamlıyorum. Ve basının değerli temsilcileri sizler de hoşgeldiniz.
İçinizden biriyim. Emekli öğretmen Muzaffer Ersoy un kızıyım. 1970 Manavgat doğumluyum. 23 yıllık Çevre Mühendisiyim, eşimle beraber kendi şirketimde çalışıyorum. Deniz adında 12 yaşında bir oğlum var.
20 yıldır Cumhuriyet Halk Partisinde birçok onurlu  görev aldım. Gençlik kolları , kadın kolları, belediye meclis üyeliği, ilçe yöneticiliği, ilçe başkan adaylığından bu günlere geldim.
Şimdi de Milletvekili Aday Adayı olarak, kendimi sizlerin takdirine sunuyorum. Siyasi yaşamımda ailem her zaman yanımda oldu. Şimdi de burdalar. Başta beni bugünlere getiren anneme babama, her zaman yanımda olan kardeşlerime siz dostlarıma,sevenlerime, özellikle benim bu çalışmalarımda sonsuz özveri gösteren sevgili eşim ve canım oğluma çok teşekkür ediyorum.
Değerli Cumhuriyet Halk Partililer burada uzun konuşup sizleri sıkmak istemiyorum. Ancak  AKP iktidarında milletimizin içinde bulunduğu durumla ilgili hepimizin farkında olduğu  bazı gerçeklerden bahsetmek istiyorum.
-Bildiğiniz gibi AKP iktidarı,  yıllardır kadın üzerinden siyaset yapmakta, kadının toplumdaki yerini yok saymakta, kadına şiddeti hoş gören bir anlayışı teşvik etmektedir. Kadının giyimini kuşamını, yaşamını, gülüşünü  yönetmeye çalışmaktadır.
-Çiftçimiz çok ağır koşullarda çalışıp emeğinin alın terinin karşılığını alamamaktadır.
-Turizm bölgesi olan ilçemizde, turizmde asgari ücretle çalışan işçimiz yılın yarısında işsiz kalmakta evine  ekmek götürememektedir.
-Vergisini peşin ödeyen memurumuz, emeklimiz  hakettiği ücreti alamamakta, ayın sonunu  getirememektedir.
-İşçilerin ve memurların  örgütlenme hakları ellerinden alınmış, göstermelik sendikalar çalışanların  haklarını aramaktan  çok onları fişlemek için kullanılmaktadır.
-Hoyratça hesapsızca izin verilen taş ocakları maden ocakları,  HES lerle, talan edilen, yandaşa peşkeş çekilen  sahillerimizle bütün değerlerimiz paraya değişilmektedir.
-Ülkemde görevini yapmaya çalışan gazeteciler, emniyet mensupları, askerler, örgüt üyesi ilan edilerek olmayan suçlar isnat edilip  aylarca yıllarca tutuklu kalmışlar. Yargı bağımsızlığını yitirmiş, haksızlığa uğrayanın gidebileceği bir yer kalmamıştır.
Son günlerde hükümetin ısrarla çıkarmaya çalıştığı sözde iç güvenlik adını verdikleri ancak özde tam bir sıkı yönetim yasası olan yasa ile mahkemelerin görevleri iktidarın emrinde olan Vali ve Kaymakamlara devredilmeye çalışılmaktadır.
İşte bu ahval ve şerait içinde dahi yegane vazifemiz Türkiye Cumhuriyetini korumaktır. Bu noktada hepimize görev düşmektedir. Bu görevi yapmanın tek yolu da CHP ni iktidara taşımaktır.
CHP çatısı altında ;
-Cumhuriyetimizin , daha doğrusu  Çocuklarımızın geleceği için,
-Örgütlü toplum bilincini güçlendirmek için,
-Bağımsız ve Ulusal dokumuza uygun bir yaşamı kurmak için,
Emeğin ve Emekçi’nin alın terinin karşılığını ve değerini verebilmek için,
Özgür ve tarafsız bir Basın için,
Atatürk İlke ve Devrimlerinin ışığında, Laik ve bilimsel  Eğitim için,
Ayrımcılık ve yandaşlık düzenini yok etmek , sömürüye ve talana dur demek için,
Şiddeti , nefreti, intikamı ,kutuplaşmayı kaldırmak insanca yaşamak için,
Yalancılardan, namussuzlardan, ahlaksızlardan,  ayakkabı kutularından çıkan paraların hesabını sormak için,
Kadınlarımızın, çocuklarımızın, engellilerimizin rahatça yaşayabildiği, şiddete maruz kalmadığı bir toplum yaratabilmek için,
Temiz siyaset için, Sizleri temsil etmek istiyorum. Bu kardeşinize el verin hep beraber CHP iktidarını kuralım.
Çok değerli CHP’si ailem; size güveniyorum çıktığım bu yolda bana destek olacağınızdan hiç kuşkum yok. Bildiğiniz gibi 29 mart ta ön seçimimiz var.  29 mart tarihinin manavgata uğurlu geldiğini hepimiz biliyoruz. Bundan tam bir yıl önce manavgatımızı yerel iktidarla buluşturmuştuk. Şimdi de Antalya genelindeki ön seçimde Manavgat olarak hak ettiğimiz yeri alacağımıza inanıyorum.
Ve son olarak, eskimeyen bir sloganla konuşmamı bitiriyorum. Türkiyenin onurlu geçmişinde Cumhuriyet Halk partisi vardı. Onurlu geleceğinde yine cumhuriyet halk partisi olacaktır. Bazılarının iddia ettiği gibi Cumhuriyet bir reklam arası değildir. Ve şimdi  Bunun böyle olmadığını  bütün Türkiye ye gösterme zamanıdır.
Aydınlık bir Türkiye için hepinizi  sevgi ve saygı  ile selamlıyorum. Buraya gelip bana destek verdiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Ve bu bayrak yarışında aday adayı olan tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum

Hiç yorum yok: