Haber Ara

27 Mart 2015 Cuma

CHP Milletvekili A. Adayı Çetin Manav’dan samimi açıklama.

CHP Antalya Milletvekili Aday Adayı Antalya Barosunun gözde Avukatlarından Çetin Manav’a 7 Haziran 2015 genel seçimleri öncesi biz sorduk, Çetin Manav ise samimi olarak düşündüklerini ve yapmak istediklerini anlattı.
Sizi tanıyabirmiyiz..
Çetin Manav-1956 Alanya / Antalya doğumluyum.
İlköğretimimi Antalya Devrim İlkokulu ve Murat paşa İlkokulunda, orta öğrenimimi de Antalya Merkez Ortaokulunda tamamladım. Yatılı olarak öğrenimimi sürdürdüğüm Bolu Erkek Öğretmen Okulunu 1975 yılında bitirerek öğretmenlik mesleğine başladım.
1977 yılı sonlarına doğru öğretmenlik mesleğimi bırakarak Antalya Belediyesinde işçi olarak çalışmaya başladım.
1984 yılında Hukuk Fakültesine girdim. Fakülteyi bitirdikten sonra Antalya’da avukatlık mesleğine başladım. Halen avukatlık mesleğimi Antalya’da yapmaktayım.
Evliyim biri kız biri erkek iki çocuğum vardır. Eşim Hacettepe Üniversitesi Çocuk Gelişim ve Eğitim Bölümü mezunu olup Akdeniz Üniversitesi Kreş ve Çocuk Kulübünde müdürlük yapmış ve emekli olmuştur.
İbradı Gazetesi..Alanya’da doğdunuz, Antalya’da büyüdünüz. Neler yaptınız? Nasıl yetiştiniz? O günlere ait duygularınızı anlatır mısınız?

Çetin Manav-Benim için Antalya gerçek bir sevdadır. Hayatımdaki birçok acı tatlı ilklerimi burada yaşadım. İlk kavgam, ilk sevdam, sokaklarında top oynadığım, denizinde yüzmeyi öğrendiğim, meydanlarında güreş yaptığım, yağmurunda ıslandığım, güneşinde kuruduğum, yani var olduğum şehir Antalya…
İbradı Gazetesi..Siyasete girmeye niçin karar verdiniz? Neden Cumhuriyet Halk Partisi?

Çetin Manav-Bana göre Türkiye ve Antalya “karanlıkla aydınlığın kavgasını vermektedir” Bende bu kavgada bir nefer olarak bana düşenleri yapmayı bir vatandaşlık görevi olarak görüyorum. CHP’nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’tür, kökleri Ulusal Kurtuluş Savaşı’mıza kadar uzanmakta, tarihi, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihi ile birleşmektedir. Bizler Cumhuriyetin ülkemize ve bizlere kazandırdıklarının farkındayız, Atatürk ilkelerine bağlıyız, çocuklarımızın geleceği için Lâik Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek yaşatmaya; ulusun ve ülkenin bütünlüğünü korumaya kararlıyız, dil, din, ırk ayrımcılığına karşıyız, toplumumuzdaki etnik ve kültürel farklılıklara Türkiye’nin ulusal bütünlüğü çerçevesinde çoğulcu demokrasi anlayışla yaklaşıyoruz, ayrışmayı ve bölücü anlayışları reddediyoruz. Özgürlükçüyüz, barışçıyız, dayanışmadan; sosyal adaletten, emekten, dengeli kalkınmadan, çoğulcu ve katılımcı demokrasiden yanayız; hukukun üstünlüğüne saygılıyız, ekonominin üretken ve paylaşımın sosyal adalete uygun olmasını istiyoruz. Daha böyle bir sürü neden sayabilirim. Sanırım sizlerde son zamanlarda bu değerlere sahip çıkmanın ne kadar önemli olduğunu hissediyorsunuzdur.

İbradı Gazetesi..-Siyasette hedefleriniz ve projeleriniz nelerdir?

Çetin Manav-2015 seçimleri Türkiye için çok önemli bir seçimdir. Bana göre ekonomide “üreten Türkiye” anlayışına geçmek durumundayız. Şu anda rant temelli sermaye artışı ve sıcak para akışına dayalı bir büyüme modeli mevcut, yarınlar karanlık görünüyor. Gelir dağılımı önemli, gelir dağılımını adil duruma getirmek, iş gücüne katılım oranlarını yükseltmek, ödemeler dengesini sağlamak, iktisadi süreçlerde fırsat eşitliği, projelerimizin bazıları. Ayrıca çalışma hayatını insani duruma getirmek, iş cinayetlerinin, kadın cinayetlerinin, çocuk işçiliğinin önlenmesi öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Bunların yanı sıra demokratikleşme sürecinde önemli katkıları olduğunu düşündüğümüz sivil toplum örgütleriyle de temas halinde olacağız. Onların düşünceleri bizim için önemli…Biz Antalya ile Ankara arasında bir köprü olacağız.

İbradı Gazetesi..-Antalya’lılar Çetin Manav’a niçin oy versin?

Çetin Manav-Her şey güvenle başlar
Yarınlara daha güçlü başlamak için güven, deneyim ve çalışkan olmaya ihtiyacımız var. 1970 yılından beri demokrasi mücadelesinin her taşında emeği olan ve yine olacak olan BEN, CHP ‘nin ülkenin umudu olduğu inancı ile bu yola başladım.
Çocuklarımızın daha iyisini hak ettiklerine inandığım için, Ülkemizin yaşam kalitesinin kaybolmaması için, Bu ülkeye, CHP’ye gönlümü koyduğum için çalışmaya hazır ve istekliyim…
Çetin Manav gönlünüzdeki doğru bildiğiniz kişidir.
2002 seçimlerinde belirttiğim gibi Türkiye ve Antalya “karanlıkla aydınlığın kavgasını vermektedir” Bende bu kavgada bir nefer olarak 2015 seçimlerinde mecliste Antalya’yı temsil etmek istiyorum.

İbradı Gazetesi..Siyaset içindeki avantajınız nedir ?

Çetin Manav-Siyasi yaşamıma 1970 yılında CHP Gençlik içerisinde ve Antalyada bulunan Antalya Gençlik örgütü (ANT-GÖR)) ve çeşitli derneklerde başladım ve öğretmenlik yaptığım dönemde TÖB-DER üyesi olarak devam ettim. Öğretmenlikten istifa ettikten sonra Antalya Belediyesinde çalıştığım dönemde DİSK’e bağlı Genel İş Sendikasının yetkili olabilmesi için sendikal mücadelenin içerisinde yer aldım. Ankara Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra geldiğim Antalya’da ÇAĞDAŞ HUKUKÇULAR DERNEĞİ ANTALYA ŞUBE BAŞKANLIĞI yaptım. ANTÇEV (Antalya Çağdaş Eğitim vakfı ) kurucuları arasında yer aldım. TTKD ( Türkiye Tabiatını Koruma Derneği) üyeliği, ÇYDD (Çağdaş Yaşamı destekleme derneği) üyeliğim var. Antalya Barosu Dergisi’nin ilk sayılarını hazırlayan yayın kurulunda yer aldım. Antalya’da çeşitli dergi ve gazetelerde haftalık ve süreli yazılar yazdım.
2002 SEÇİMLERİNDE MİLLETVEKİLLİĞİNDE PARTİMİN VERDİĞİ GÖREVLE ANTALYA’DA 12. SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI OLARAK ÇALIŞMALAR YAPTIM. 2004 Yerel seçimlerinde Partimin İl seçim komitesi ve yürütmesinde aktif görev aldım.2007 seçimlerinde milletvekili adaylığı için başvurdum. Görev başka arkadaşlara verildi. Ben seçimde bana verilen hukuk komitesi başkanlığı görevini yürüttüm. 2009 seçimlerinde hukuk komitesi başkanı olarak görev aldım. Daha sonra Menderes Türel’in şikayet ettirdiği gençlerin avukatlığını yaptım. ( Bu gençler beraat etmişlerdir.) 29 Ekim çelenk davasında, partimin ve partililerimizin yargılandığı diğer davalarda da avukat olarak görev aldım. 2010 referandumunda köylerde parti görevlisi olarak çalıştım. 2011 seçimlerinde milletvekili adaylığı için başvurdum. Görev başka arkadaşlara verildi. Ben seçimde bana verilen hukuk komitesi başkanlığı görevini yürüttüm. Cumhurbaşkanlığı seçiminde parti görevlisi olarak köylerde çalıştım. Aynı zamanda “Hukuk komisyonu” başkanlığı yaptım. 2B konusunda parti konferanslarını yapan ekibin içinde konuşmacı olarak yer aldım. 2014 seçimlerinde hukuk komitesi üyesi olarak görev yaptım. Partimin verdiği her türlü görevi yerine getirmeye çalıştım. Antalya’nın ilçe ve köylerinde partimin görüşlerini anlatmaya çalıştım.
Kısaca 1970 yılından beri demokrasi mücadelesinin her taşında emeği olan ve yine olacak olan BEN, CHP ‘nin ülkenin umudu olduğu inancı ile bu yola başladım. Avantajımı ya da dezavantajımı okuyucuların takdirine bırakıyorum.

İbradı Gazetesi..Lider bir siyasetçi nasıl olmalıdır?

Çetin Manav-Bana göre lider siyasetçi; Sosyal uyum gücü fazla, iletişim becerileri gelişmiş, genellikle kendine güvenen, yaratıcı, daha az kişisel davranabilen, çabuk fikir ve eylem gösteren, cesaretli, değişime açık, istikrarlı, çevresindekilerin davranışlarına karşı duyarlı kişiler olmalıdır. Tabii ki lider bir siyasetçi aynı zamanda kurduğu ekibiyle liderdir. Bir lider siyasetçinin iyi bir ekibi olmazsa o lider hiçbir yere varamaz. Bu nedenle büyük bir lider olabilmek için iyi bir ekibe sahip olmak gerekir.
Bu sorunuzu Atatürk’ün liderlikle ilgili şu sözleriyle bitirmek istiyorum. 'Lider dediğin: Her şeyden önce kim olduğunu bilmeli ve kendine güvenmelidir. Önde yürüyen değil, yol gösteren olmalıdır. Her kim olursa olsun insanlara değer vermelidir. Millete efendilik yoktur. Ona hizmet etmek vardır.” M. K. Atatürk

İbradı Gazetesi.. Milletvekili seçilirseniz halkla nasıl iletişim içinde olacaksınız?

Biz vatandaşın ayağına gideceğiz, vatandaş bizim ayağımıza gelmeyecek. Vatandaş derdini anlatmak için Ankara yollarına düşmeyecek. Buraya geleceğim, vatandaşımızın derdini burada dinleyeceğim.

İbradı Gazetesi..-Son olarak genel seçimlerle ilgili Antalya halkına neler söyleyeceksiniz?

Çetin Manav-Biz yurttaşlarımızla arasında duvar olmayan bir partiyiz Çalışmalarımızı bu doğrultu da yürütüyoruz. Bu durumda yurttaşlarımızdan beklentilerimiz fikirleriyle, önerileriyle bizleri yönlendirmeleri, eleştirmeleri, geliştirmeleri. Yarınlarımızı inşa edecek çocuklarımız ve gençlerimiz en önemli zenginliğimizdir, gençlerimizin bilgisinden, deneyiminden, becerisinden yararlanmayı ve bu birikimlerle yolumuza devam etmeyi bir zorunluluk olarak görüyoruz. Antalya’nın özellikle Bütünşehir statüsüne kavuşturulması sonrası hizmet almaktan çok dağları delik deşik olmuş,suları HES projeleri ile satılan yaşanacak bir kent olmaktan çıkarılan durumunu gören halkımızın yeniden üreten bir kent olmamızın sağlanması için bizleri desteklemelerini istiyoruz. Köylerden göçün önlenmesi ve kapanan belediyelerimizin yeniden açılması için izleri desteklemelerini istiyoruz. 2002 seçimleri sırasında oluşturduğumuz broşürle Antalya’mızın tüm ilçelerinin tek tek sorunlarını belirtmiş ve çözüm önermiştik. Bu sorunlarımız 2002 den bu yana iktidarda olan AKP tarafından yerine getirilmemiştir. Sorunları çözecek barışı sağlayacak ve işsizliği önleyecek tek parti Cumhuriyet Halk Partisidir. Bu nedenle bütün Antalya’lıları bizimle birlikte olmaya davet ediyorum.
İbradı gazetesi olarak samimi açıklamalarından dolayı CHP Milletvekili aday adayı Çetin Manav7a teşekkür ediyor, 29 Mart’ta yapılacak olan önseçimde başarılar diliyoruz.

Hiç yorum yok: