Haber Ara

28 Temmuz 2015 Salı

Belenobası’nda karpuz festivali coşkusu

Manavgat İlçesinin Belenobası Mahallesinde bu yıl 9. Su düzenlenen karpuz festivali coşku içinde yapıldı. Manavgat ta karpuz üretiminin büyük kısmını yapan Belenobası yaptığı karpuz festivallere ile de bir araya gelme fırsatı buluyorlar. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıya başlayan festival de açılış konuşmasını yapan Muhtar Hasan Göktaş “Rahmetli Babamın başlatığı karpuz festivali daha sonraki muhtarımız ile devam etti, bizde bu festivalleri devam ediyoruz. Manavgat’ta karpuz üretiminin büyük çoğunluğunu Belenobası üretmektedir. Fesitvalimize katılan ve desteklerini esirgemeyen her kese teşekkür ediyorum” Dedi.Tarım ilçe Müdürü, Ziraat odası Başkanı, MATSO Başkanı  ve Manavgat Kaymakamı birer konuşma yaptılar.
Kaymakam Osman Bulgurlu yaptığı konuşmada “Manavgat’ın değerleri var, Karpuzda bir marka olaark yetişiyor, Festivalde emeği geçenlere ve destek olanlara teşekkür ediyorum” dedi. Festivalde Hasan Kurt, Gurup karışık, Akrobosi gösterileri, halk dansları gösterileri büyük ilgi izlenirken festivalin yıldızı hareketli türküleri ile AYŞE oldu. Ayşe’nin izleyicilerin arasına kadar gitmesi izleyicileri coşturdu. Festivalda otellerin personelleri tarafından yapılan karpuz süslemelerinde değişik figürler sergilendi. Festivale katkı sağlıyanlara ve yapılan seçimde dereceye giren kişiler ödüller verildi. Tarımın yaptığı seçimlerde karpuz 1. Si Hasan Deniz, 2. Hasan Sargın. 3. Latif Balkan oldu. Misafirlere gözleme, ayran ve karpuz ikram edildi.
Yapılan karpuz ağalığını AKKUŞPEN ortaklarından Mustafa Akkuş 16.500 liraya alarak 9. Karpuz festivali ağası oldu. Festivale Kaymakam Osman Bulgurlu, CHP Antalya Milletvekileri Nefi Kara, Mustafa Akaydın, Ak Parti Milletvekili Adayı İbrahim Aydın, Zirart odası Başkanı Rasim Metin, Bakkallar odası Başkanı Abdullah Akca, Meso Başkanı Hasan Çelik, MATSO Başkanı Ahmat Boztaş, Tarım İlçe Müdürü, Davetli misafirler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Organizyon dünyasının düzenlediği festival izleyicilerden tam not aldı.





Hiç yorum yok: