Haber Ara

23 Mart 2016 Çarşamba

Çanakkale şehitleri !.. Altınbeşik !.. Kardelen Festivali !..

     18 Mart Çanakkale Şehitleri tüm yurdumuzda yapılan törenlerle anıldı. Çanakkale de 250 binin üzerinde verdiğimiz şehitler ve Türk Silahlı kuvvetlerinin düşmana karşı koyuşunun destanı olarak tarihe geçti. Çanakkale bir destan olarak bir milletin haykırışı, düşmanın mağlup olup çekilmesidir. Bir gazi torunu olarak Çanakkale de ve cihan harbinde tüm yurdumuzda şehit olan şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Baba dedem Dağaroğlu İbrahim yıllarca kuruluş savaşında esir kalmış. Anne dedem Rıza Şavlu’nun iki kardeşi cihan harbinde şehit düşmüş, Bu vatan için, anne dedem o zaman çocukmuş, daha sonra bende büyük olsam memleketim için savaşa giderdim dedi. Çanakkale de kurtuluş savaşında ve şimdi bölücü terör yüzünden vatanı için şehit olan tüm şehitlerimizı saygıyla anıyorum, mekanları cennet, yattığı toprakları nur olsun.Yorumunu okurlarımıza bırakıyorum…

      İbradı ilçemizde bulunan dünyanın 3. Ülkemizin en büyük in suyu mağarası olan Altınbeşik Mağarası için son günlerde farklı açıklamalar var. İşletmesini İbradı Belediyesinin yaptığı Altınbeşik Mağarasının belediyemizden Antalya Büyükşehir Belediyesince alındığını duyduk, İbradı Asat’ın çalıştırılacağı söyleniyor, bir yandan başka bir yere işletmesinin verildiği veya verileceği iddiaları var. İlçemizin tanıtımında ve alternatif turizmin gelişmesi için büyük bir potansiyele sahip olan Mağara hakkında çok çarpıcı açıklamalar ve iddialar var. Bu olayların arka planını ve gelişmeleri yeni sayımızda yakında açıklayacağız. Hiç kimse Altınbeşik mağarasını siyaset malzemesi yapıp siyaset yapmaya ve ilçemizi mağdur etmeye kalkmasın. Mağarayı siyasi malzeme yapmaya kalkanlar, zamanı gelince bunun altından kalkamayacaklardır.
    İbradı kardelen  festivali sülek yaylamızda yapıldı. Bu yıl ki festivale katılım geçen yıllara göre protokol ve halk tarafından azdı.  İlk defa Kaymakamsız bir festival yapıldı, çevre ilçelerden belediye başkanları ve siyasilerde yoktu. Yine protokol konuşmaları yapan akademisyenler vardı, onlarda konuştular ve plaketlerini alıp gittiler. Festivalde müzik proğramını yapan kişi Sami Demircioğlu ise genelde siyasi içerikli türküler söyleyip, üstelik siyasi temsilciliğini bile anons etmeden edemedi. Bu ilçenin ve kardelenlerin tanıtımı için yapılan bir festival, bir partinin öne çıkartılmasına ve ayrımcılığa ve kutuplaşmaya varacak hareketlere hiç gerek yok diye düşünüyorum.  Tanıtımın fazla ve bütünleştirici, katılımın yüksek olan festivallerde inşallah seneye buluşuruz.
     Gazetemize bir süre ara vermiştik ve bazı olayları seyrettik. Bilgisayarımız iki yol çöktü. Hazırladığımız haberler ve bilgisayaremeze yüklediğimiz çoğu resim gitti. Biraz resim kurtarabildik. Teknoloji çok güzel iyi fakat yenilikleri takip için zaman gerekiyor. Bu nedenle bazı vefat ve düğün haberlerini veremiyoruz. Bazılarını ise yeni sayımızda yayınlamaya çalışacağız. Bakıyorum bazı kişilerin bizim yayınımıza ara vermemizden dolayı mutlu gibi görünüyorlar. Biz bu yolda varız ve de var olmaya devam edeceğiz. Grafikerimiz Muammer Kara asker oldu vatani görevini yaparak aramıza geldi. Değerli kardeşim Muammer Kara’ya geçmiş olsun ve aramıza hoş geldin diyorum. Yeni sayımızda yılın enlerini açıklayacağız.

  Yeni sayımızda buluşmak üzere sağlıklı ve esen kalanız.

Hiç yorum yok: