Haber Ara

19 Mart 2011 Cumartesi

Karakovan balına talep artıyor

İbradı ilçesinde ağaç kovuğunda doğal olarak üretilen karakovan balının kilosu 75 – 80 TL’den satılıyor. Karakovan balının lezzeti ve yüksek besin değeri nedeniyle büyük talep var.

Yıllar önce ağacın içinin oyularak yapılan karakovanlar balının ilgi görmesi üzerine yöredeki bazı arıcılar karakovan arıcığını devam ettiriyor. Karakovan balının kilosu 75 – 80 TL’den satılmasına karşın, doğal oluşu, tadı ve besin değeri nedeniyle yok satıyor.

Karakovan balı üreticilerinden gazetemizin sahibi Yusuf Doğaroğlu yaptığı açıklama da “ Vatandaşlar öncelikle karakovan balı istiyor. Diğer balardan hazmının daha kolay ve doğal oluşu talebi artırıyor. Bir kovandan mevsiminden yaklaşık 3- 5 kilo bal alınabiliyor. Tamamen doğal oluşu nedeniyle bazı hastalıklara iyi geldiği söyleniyor. Balın Mumunun ağız ısısında erimesi de başlıca özelliği. Vatandaşlarımızdan çok sayıda sipariş alıyoruz. Karakovan balının üretimi artırmak için çalışıyoruz. 2011 yılında dost ve müşterilerimizin talebini karşılayabilmek için karakovanların sayısını artıracağız “ dedi.

Hiç yorum yok: